KODER'in Kuşadası Korumar Ephesus Beach-Spa Resort Otel'de düzenlediği organizasyona, ev sahibi olarak KODER Başkanı Tacettin Özden ve yönetim kurulu üyeleri, Kuşadası Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kuşadası İlçe Başkanı Fatih Sarıgöz, İyi Parti Kuşadası İlçe Başkanı Bahçet Alp'in yanı sıra, Kuşadası'nda faaliyet gösteren oteller ile tedarikçi firma yetkilileri katılım gösterdi. Organizasyonun açılışında konuşan Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, sezon sonu değerlendirmesi yaparak başladığı sözlerine, '15-20 Temmuza kadar yavaş geçen sezon bu Temmuz ortasından itibaren hızlandı ve Ekim sonuna kadar iyi bir sezon geçirdik. Otel dolulukları ve ciroları da iyi oldu. Çevremizde olan bunca politik sorunlar, savaşlar ve gerginliklere rağmen iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Tabi bu süreçte karlılıklar aynı oranda artmadı maalesef. Maliyetlerdeki artış ve bu artışı karşılamayan kur buradaki en büyük etken' şeklinde devam etti.

Nazilli'nin o mahalleye 6 bin metrekare yol yapıldı Nazilli'nin o mahalleye 6 bin metrekare yol yapıldı

Koder 2025E El Ele Partisinde Bulustu 511286 Cfa5Ded84847B4C813868Ee455B67Ffe

BAŞKAN ÖZDEN 2025 YILI DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU

Konuşmasında, 2025 yılı öngörü ve değerlendirmelerinde de bulunan Başkan Özden, 'Şu an ki rezervasyon akışı ve operatör planlamalarına baktığımızda, iyi bir sezon olacağı öngörülüyor. Ben de, dünya genelinde bizi ve turizmi etkileyecek bir sorun olmadığı sürece, iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Turizm sektörü önümüzdeki yıllarda dünya genelinde büyüyecek. Dünya turizm örgütü, bu büyümenin % 5 olacağını ön görüyor. Aynı şekilde Turizm çeşitlenecek ve tatil beklentileri değişecek. Sürdürülebilir Turizm, doğa, çevre, hayvan, çalışan hakları gibi konular seyahat tercihlerinde önem kazanacak ve daha da önemli hale gelecek. O yüzden bizler de sürdürülebilir turizm belgelerimizin hakkını vermeli ve çevreye duyarlı, yerel halka daha fazla kar sağlayan, yerel ürünler kullanan, çalışanlarına daha fazla değer veren, daha iyi imkanlar sağlayan, sağlıklı ürünler kullanan, israfın önüne geçen, çeşitlendirilmiş bir Turizm yapmalıyız. Ancak o zaman biz de buradan pay alırız ve payımızı arttırabiliriz. Tabii bunları yaparken, bunları iyi anlatabilmemiz ve pazarlayabilmemiz de lazım' dedi.

Koder 2025E El Ele Partisinde Bulustu 511286 26C82Ecc3C222Bda2Aaeb7Ca64A91946

'TGA İLE YOĞUN ÇALIŞIYORUZ'

Devam eden çalışmalar kapsamında, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Başkan Özden, ayrıca, 'TGA Yönetim Kurulu üyesi olarak, TGA tanıtımı konusunda biraz bilgi vermek istiyorum. TGA, pazar payını arttırmak için uçak ve tur operatörlerine yoğun destek veriyor. Yurt içi ve yurtdışı bütün pazarlama faaliyetlerinde yer alıyor. Videolar hazırlayarak, filimler çekerek dünyanın sayılı yayın organlarında ve dijital platformlarda reklam veriyor. Türk havayolları ile çok yakın çalışıyor ve Türk Hava Yolları'nın tam desteğini alıyor. Ülkemiz ile ilgili ve turizmi olumlu olumsuz etkileyebilecek çıkan haberleri takip ediyor ve buna göre aksiyon alıyor. Bölgesel olarak Didim için tanıtım videosu hazırlandı. Kuşadası için tanıtım broşürü hazırlandı. Influenser ağırlanıyor. 2023 sonunda Schmetterling Reisen'a destek verdi. Bu ağırlamaları oteller yapıyor. Korumar'da bu yaz 6 influncer ağırlandı. 19/20 ekimde Çin'in en büyük Online operatörü Trip.com ağırlanacak ve Work Shop yapılacak. Oteller davet edildi. Dernek olarak Jet2 Holidays operatörünün sezonu uzatması için yaptığımız girişimler ile, uçakları Mart sonu - kasım başına kadar uzadı. Bu yıl yaptığımız görüşmede, sezonun Mart ortası Kasım ortası arası olmasını talep ettik. Onların da bizden bu konuda talepleri olacak. Umarım gerçekleşir' şeklinde konuştu.

Koder 2025E El Ele Partisinde Bulustu 511286 96Bea120839F9F84B7C0474F6207D099

'SEZONU UZATMAMIZ SEKTÖRÜN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Sezonun uzatılmasının, turizm sektörünün geleceği için büyük önem taşıdığını anlatan Özden, 'Bunu başarabilirsek daha karlı, çalışanların ve yatırımcıların çok daha mutlu ve verimli olduğu bir sektör haline geliriz. Turiste sahip çıkmamız, mutlu bir şekilde ülkemizden ayrılmasını sağlamamız, bize, bizim adımıza bedava pazarlamacılık ve hazır bir potansiyel kazandıracak. Bu yüzden otel, esnaf, yerel yönetim, yani herkesin memnun bir turist kitlesi oluşturmak için çok özenli ve dikkatli olması çok önemlidir' sözlerine yer verdi.

Gecenin oluşmasına destek olan sponsorlara teşekkür dilekleri ile konuşmasını bitiren Başkan Tacettin Özden, 'Katılımınız ve destekleriniz için şahsım ve yönetim kurulum adına, en kalbi duygularla ile teşekkür eder, sağlıklı huzurlu, sorunsuz bol kazançlı bir sezon ve savaşın değil barışın, yoksulluğun değil zenginliğin yaşandığı bir dünya diler saygılar sunarım' dedi. Sponsorlara plaketlerinin takdim edildiği organizasyon, Knessup gr grubunun seslendirdiği şarkılarla eğlenceli bir şekilde sona erdi.

Koder 2025E El Ele Partisinde Bulustu 511286 2Aa2Cf36507488F721A2F9F038A17Bba

Muhabir: AYLİN ESER