Cumhuriyetin bütün kazanımlarının teker teker satıldığını söyleyen milletvekili Ömer Karakaş, 14 Eylül’de Resmî Gazetede yayımlanan kararlara göre 3 ayrı özelleştirme yapıldığı ortaya çıktığını belirtti.
Karakaş, 14 Eylül 2024’de resmi gazetede yayımlanan; 8966 Karar Sayısına göre Aydın ili Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, 5096 ada, 2 parseldeki 6.911,52 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, gene aynı tarihli 8965 Karar Sayısına göre Aydın ili Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 5096 ada, 1 parseldeki 6.911,49 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, Karar Sayısı 8964’ e göre Sümer Holding A. Ş. adına kayıtlı Aydın ili Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 2802 ada 1,2,3,4,5 ve 6 parsel numaralı toplam 18.339.20 metrekare yüzölçümlü taşınmazların satışının yapıldığını ifade etti.

Aydın’da 70 düzensiz göçmen yakalandı Aydın’da 70 düzensiz göçmen yakalandı

Karakas Efeler Diyari Parsel Parsel Satiliyor 503803 17F1A890A7Ad7Ed62A1E6B5Fb4932D6B

“TOPRAK SATIŞI HAZMEDİLİR GİBİ DEĞİL”

Ülkenin tarım ve ticareti için Aydın’ın önemli bir ili olduğunu ve Aydın için Resmî Gazetede yayınlanan kararla ilgili yaptığı açıklamada
Milletvekili Ömer Karakaş şunları söyledi: “Enflasyon düşüyor, büyüyoruz naraları altında devlet toprak satarak gelir elde etmeye çalışıyor. Ülkeyi ve ekonomiyi yönetmeyi beceremeyen hükümetin, milyonlarca şehidimizin alın teri ile kazanılan bu toprakları satması hazmedilir gibi değil! Tarım arazilerimiz, hastanelerimiz, köprülerimiz, otoyollarımız, arsalarımız tek tek satılıyor. Bu vatan ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyebilen zihniyetle yönetilirse elimizde bir karış toprağımız kalmayacak. Ülke ekonomisi adeta kredi kartı borcunu ödemek için kredi çekmek ve geçinebilmek için tekrardan kredi kartını kullanan, borç sayısı gün geçtikçe artarak geçinmeye çalışan hanelerimiz gibi dengelenmeye çalışılıyor” ifadelerine yer verdi. Karakaş, “İktidar bir süredir Aydına üvey evlat muamelesi yapıyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Aydın çiftçilerinin alın teri görmezden geliniyor. Tarımsal üretim ve faaliyetlerin yoğum olduğu Aydın yerine Denizli’de Tarım Kredi bölge müdürlüğü merkezinin kurulması ve bu özelleştirmelerin yapılması Aydınımıza yapılan bir darbedir” diyerek tepkisini dile getirdi.

“SATIŞ KARARI GERİ ALINMALI”

İYİ Partili Karakaş satış kararının geri alınması gerektiğini ve halkın bu konuda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayıp, “Gece Resmî Gazete bir karar yayınlanıyor bir bakıyoruz ki özelleştirme yapılmış. Bu nasıl olabilir? Bu ihale ne zaman yapıldı? Bahsi geçen satın alıcılar kimler ve iş kolu bağlantıları nelerdir? Maalesef ülkemiz rant ile yönetilmektedir. Bu karar, bölge sakinlerinin temel haklarını hiçe sayan ve toplumun tüm kesimlerini mağdur eden bir düzenlemedir. Hükümetin bu yanlış kararı gözden geçirmesi ve halkın sesini duyması gerekiyor. Ekonomik krizin derinleşmesi gün gelen zamlar, artan vergiler ve açlık sınırının altında verilen maaş vatandasın belini bükmekte. Ancak iktidar Türkiye’nin büyüdüğünü, enflasyonun düştüğünü savunuyor. Peki biz neden karış karış toprak satıyoruz? Aydın tarihi ve tarımsal üretimiyle son derece stratejik ve öneli bir ilimizdir. Didim Cumhuriyet Mahallesinin neredeyse tamamının satılması acı tabloyu gözler önüne sermektedir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ