Sason İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı (Sason/Batman) emrinde vatani görevini yaptığı sırada, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada 1 Ağustos 1985 tarihinde şehit olan J.Er Olcay Altun şehadetinin yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma programı Kaymakam Mehmet Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Büyükgümüş, Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Tan, protokol üyeleri ve Şehidin kıymetli ailesinin katılımıyla gerçekleşti.

Gl

Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti... Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti...

Hüsamettin ve Naile çiftinin ilk çocukları olarak 1964 yılında dünyaya gelen Olcay Altun, askere gitmeden önce Karacasu’da ekmek fırınında ve İzmir’de pidecide çalıştı. Acemi birliğini Hatay Serinyol’da yapan Altun, usta birliğine İstanbul’da başladı. Tezkeresine 3 ay kala Siirt’e bağlı Sason’da bulunan İlçe Jandarma Karakolunda görevlendirilen Altun, teskeresine bir gün kala görev arkadaşlarıyla vedalaşmak üzere çıktığı yolda bölücü terör örgütünün kurduğu pusuda çıkan çatışmada şehit düştü.

Jhg

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK