AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü ile birlikte Karacasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Gülgen, İncirliova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Eyüp Salık ve Karacasu Oda yönetim kurulu üyelerinin katıldığı tören karşılıklı iyi dilek ve temennilerin iletilmesi ve ikramlarla başladı. Daha sonra şed kuşatma törenine geçildi. Burada kısa bir konuşma yapan AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü,

Karacasuda Yilin Sofor Ahisi Ahmet Kaya Odullendirildi 506539 E3E519244B66Def071E42891D624444C

Didim Belediyesi Yalı caddesine el attı Didim Belediyesi Yalı caddesine el attı

"Ahi Evranı Veli'den miras kalan ahilik geleneğini ve kültürünü devam ettirme gayreti içerisindeyiz. Bugün Karacasu'dayız. Karacasu Şoförler Odası Başkanlığımızın seçtiği yılın Karacasu şoförler odası ahisi Ahmet Kaya beyi tebrik ediyorum. Sayın Şoförler Odası Başkanımız ahimiz için, '25 yıl boyunca servis şoförlüğü yapmış. Örnek kişiliği ile kendini ispat etmiş bir şoförümüz' ifadelerini kullandı. Ahi, İslam dini ve Türk kültürünün ona verdiği Ahi Evranı Veli'den kalan bu mirası en iyi şekilde taşır. Bizler de bu şekilde bir araya gelerek yılın ahisini seçerek gelecek nesiller için eğitimlerimizi arttırarak gelecek nesillere bu kültürü taşımamız gerekiyor. Ahi aynı zamanda büyük ahlak sahibi, doğru, dürüst, çalışkan insan demektir. Ahimiz Ahmet Kaya'yı bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Karacasuda Yilin Sofor Ahisi Ahmet Kaya Odullendirildi 506539 6F92B3197E5430A7B55215Bb06Bd80Da

AHİLİK GELENEĞİNİ ANLATTI

Başkan Künkçü sözlerini "Ahi Evranı Veli döneminde yerleşik döneme geçilme çabaları var. Bu yerleşik döneme geçme çalışmalarına esnaf teşkilatı ile birlikte en büyük katkıyı veren Ahi Evranı Veli hazretleridir. O günlerden bu güne bu gelenek taşınmıştır. Bugün bu ahilik kuruluşlarının temsilcileri de odalardır" ifadeleriyle sonlandırdı. Ardından yılın ahisine şed kuşatılıp plaket takdim edildi. Yılın ahisi Ahmet Kaya'ya ayrıca altın ve fincan takımı hediye edildi.

Karacasuda Yilin Sofor Ahisi Ahmet Kaya Odullendirildi 506539 2Eec52A0C9B8618614D6660Ae2C27809


TEŞEKKÜR ETTİLER

Karacasu Şoförler Odası Başkanı Mustafa Gülgen, "Sayın Başkanımız bizleri kırmadı, törenimize katılım sağladı. Sağ olsun, var olsun. Kendisine teşekkür ediyorum. Ahimiz Ahmet Kaya beyefendiyi de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Ahi Ahmet Kaya ise, "25 yıllık şoförüm. Karacasu-Palamutcuk hattında öğrenci taşımacılığı yapıyorum. Beni bu onura layık görenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK