Aydın’da ekonomist, ressam, şair ve gazeteci Fatma Yazıcı, hayatını adeta iyiliğe adadı. Aynı zamanda Aydın Kültür Turizm Derneği’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Yazıcı, sayısız sosyal sorumluluk projesine imza attı. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için hayata geçirdiği destek projeleriyle herkesin takdirini kazanan Yazıcı, bu kez öğrenciler için harekete geçti.

Iyilige Adanan Omur Fatma Yazici 494087 5E5106D46586F54Cfce66D59F1Dd083F

YAZICI, GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Eğitime olan inancını her platformda dile getiren Yazıcı, öğrencilere destek olmak için geri dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamında Yazıcı, kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm kapsamında değerlendirerek onlarca öğrenciye burs sağlıyor. Kentte büyük ilgi projeyle Yazıcı, yine gönülleri fethetti. İmkanı olduğu sürece insanlara destek olacağını kaydeden Yazıcı, “Geçmiş yıllarda yağlıboya ile yaptığım Atatürk tablosunu Doktor Ahmet Mart’a hediye ettim. Kendisi de Aydın’da 1000 çocuğa bayramlık hediye etti. Birlikte mezun olduğum okul arkadaşlarımın desteğiyle pandemi döneminde binlerce çocuğa oyuncak, ayakkabı, mont, atkı-bere gibi sayısız hediyeler sunduk. Dini ve milli bayramlarda geleneklerimizin unutulmaması için yine pandemi döneminde sokağa çıkamayan yaşlıları ve çocukları sokak-sokak, ev-ev gezerek şeker-harçlık ve hediyelerle sevindirdik. Her yıl doğum günlerinde gelen pastaların tamamını sokaklarda kağıt toplayan çocuklar ile kestik ve bunu gelenek haline getirdik. Bazı arkadaşlarımın doğum günlerini de artık hiç pasta yemeyen çocuklar ile bir araya gelerek kutluyoruz.” dedi.

Iyilige Adanan Omur Fatma Yazici 494087 3Fb33Ec110Ec1507D8Ad240588D47D46

Aydın'a İskoçlu gelin Aydın'a İskoçlu gelin

HÜNERLİ ELLERDE HAYAT BULDU

Bu projelerin ardından öğrenciler için geri dönüşüm projesi başlattığını kaydeden Yazıcı, “Bu projemizde kullanılmayan veya ekonomik ömrünü doldurmuş pek çok eşya, benim ve dernek üyelerinin hünerli ellerinde yeniden hayat buluyor. Eski giysileri asırlık tezgahlarda ve tığ ile keserek kilim dokuyoruz. Bu kilimlerden çanta, minder, otomobil içine kılıf, paspas yapılıyor. Eski gazete, karton, kitap, defter gibi kullanılmayan kâğıtlar da geri dönüşüme verilerek geliriyle köy okullarında bulunan öğrencilere kitap ve kitaplık, spor malzemeleri desteği olarak geri dönüyor. Bu çalışmalarımızın yanı sıra değerlendirdiğimiz ürünlerin satışından elde ettiğimiz gelirler ile de onlarca öğrencinin okul giderlerine destek sağlıyoruz. Aynı zamanda çevre duyarlılığına ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekerek farkındalık oluşturuyoruz.” diye konuştu.

“ÇÖPE ATMAYIN BİZE GETİRİN”

Geri dönüşüm projeleriyle, çalışarak ve üreterek kazandıklarını dile getiren Yazıcı, “Bu şekilde şimdiye kadar kırktan fazla öğrenciye burs desteği verdik. Gönül istiyor ki tüm başvuran, gereksinimi olan başarılı öğrencilere burs verebilelim. İleride binlerce öğrenciye burs sağlayabilmek için adımlarımızı, sesimizi duyan herkese çağrıda bulunuyoruz. Biz sizin kullanmadığınız her şeye talibiz. Nasıl insanlar güzellik merkezlerinde değişime uğruyorlar, sizin gönderdiğiniz atıklar da bizim elimizde değişip güzelleşiyor. Evinizde kullanmadığınız giysiniz, kitabınız, defteriniz kağıt olan her şey varsa çöpe atmayın, bize getirin. Biz, çaput güzellik merkezimizde değerlendirelim. Sizin kullanmadıklarınız bir öğrencinin umudu olsun.” şeklinde konuştu. Öte yandan Yazıcı, Türk kültürünü yaşatmak için köy köy gezerek kaybolmaya yüz tutan gelenekleri, kullanılan eşyaları, meslekleri yazarak “Geçmişim Göçük Altında’ adlı bir kitapta topladı. Yazıcı, daha önce de “Kirmanımdaki Çan Sesleri” adlı bir şiir kitabı yayınlamıştı.

Iyilige Adanan Omur Fatma Yazici 494087 Fe9Be74Fa3E00560A85F34Ade0Fd65E9

Kaynak: HABER MERKEZİ