Aydın’da 28 yıldır olta ile balıkçılık yapan Mehmet Tosun, balıkçılıkla tanışma hikayesini anlattı. Kendisi ile aynı adı taşıyan dedesi Mehmet Tosun’un kendisine balıkçılık sevgisini aşıladığını kaydeden Tosun, “On yaşındayken dedem beni ilk defa balığa götürdü. O günden beri hiç ara vermeden balığa gidiyorum” dedi. Şu anda haftada iki, üç, hatta bazen dört gün balığa gittiğini belirten Tosun, balık tutmanın kendisi için hobiden çok daha fazlası olduğunu ve huzur verdiğini söyledi.
TEKNE ALACAK
Denizden değil, ağırlıklı olarak karadan balık avladığını ifade eden Tosun, balık tutmak için genellikle Söke’nin Güllübahçe Mahallesi, Milas ve Çine Topçam Barajı gibi bölgeleri tercih ettiğini dile getirdi. “Nasip olursa kendi teknemizi de alacağız” diyen Tosun, gelecekte kendi teknesiyle balıkçılığı daha profesyonel bir şekilde sürdürmeyi planladığını ifade etti. Tosun, Ege Bölgesi’nde tanınan bir amatör balıkçı olarak, "Söke Avcısı" olarak da bilindiğini dile getirdi.
9 KİLOLUK KEFAL VE 30 KİLOLUK YAYIN
Bugüne kadar yakaladığı en büyük balıklardan bahseden Tosun, “Söke Güllübahçe’de 9 kiloluk bir kefal, Çine Topçam Barajı’nda ise 30 kiloluk bir yayın balığı yakaladım. Bu anlar benim için unutulmazdı” dedi. Avladığı balıkların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Tosun, deneyimlerini geniş bir kitleyle paylaştığını dile getirdi.
BALIKÇILIKLA İLGİLİ GRUP KURDU
Sosyal medyada, "Aydın Amatör Olta Balıkçıları" adlı grubun kurucusu olan Tosun, bu grupta balıkçılıkla ilgili bilgi ve fotoğraflar paylaşarak, diğer balıkçılara da yol gösterdiğini kaydetti.
“BALIKÇILIK BENİM İÇİN BİR YAŞAM TARZI”
Tosun, balıkçılıkla ilgili duygularını şu sözlerle özetledi:
“Balık tutmak benim için bir hobi değil, yaşam tarzı. Doğayla iç içe olmak, huzur bulmamı sağlıyor. İnsanlarla deneyimlerimi paylaşarak bu sevgiyi yaymak beni mutlu ediyor.”
Balıkçılığı bir tutkunun ötesinde yaşam biçimi haline getiren Tosun’un balık tutma sevgisi, Ege Bölgesi’nde amatör balıkçılar arasında daha fazla tanınmasını sağladı.