YBS Araştırma tarafından bu ayın başında yapılan ankete katılan vatandaşlara, “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Yapılan ankette CHP yüzde 28.6 oy oranı ile birinci olurken, CHP’yi yüzde 27.3 ile AK Parti, yüzde 11.7 ile DEM Parti takip etti. İYİ Parti’nin yüzde 7,5 oy oranı ile dördüncü olduğu ankette MHP yüzde 7,1, Yeniden Refah Partisi yüzde 5.6 ve Zafer Partisi yüzde 2.3 oy oranına ulaştı. Anketten diğer partilere ise toplam yüzde 9.9 oranında oy çıktı.

AK Parti Aydın’da kongre maratonu sürüyor AK Parti Aydın’da kongre maratonu sürüyor

Iyi Partinin Oy Orani Artiyor 515008 42240B818B48Cd26D4C12Cc7Ead38F27

“YÜZDE 10 PSİKOLOJİK SINIR”

İYİ Parti’nin yüzde 7.5’lik oy oranı ile dördüncü olduğu anket ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, “Yerel seçimlerden sonra partimizin oy oranı yüzde 3-4 olarak gösteriliyordu. Sayın Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa seçildikten sonra, eylül ayında partimizin oy oranının yüzde 6.7 olduğu söylendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in yaptığı açıklamadan kısa süre önce yapılan ankette, partimizin oy oranı yüzde 7.5 olarak çıktı. Oy oranımızın kasım ayının ortalarında yüzde 10’un üzerine geçeceğine inanıyoruz. Kaldı ki yüzde 10 psikolojik sınır olarak görülüyor. Bu oranı, geçtikten sonra yüzde 20-22 bandına geliyoruz. Zaten yerel seçimlerden önce oy oranımız yüzde 17 olarak gösteriliyordu. Yılbaşına doğru yüzde 20’nin üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Parti tabanımızda ciddi bir toparlanma var. Daha önce partimizden istifa eden vatandaşlarımız, geri dönüyor. Partimizde görev almak için mücadele veren vatandaşlarımız var. Yani İYİ Parti, her geçen gün gücüne güç katarak yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“GAFLET İÇİNDELER”

Yaşanan son siyasi gelişmelerin, Cumhur İttifakı ve ana muhalefeti halkın umudu olmaktan çıkardığını savunan Ertürk, “Biri Öcalan’a, diğeri Demirtaş’a sarıldı. Anayasa değişikliği öncesinde DEM Parti’nin desteğini almak istiyorlar. Anayasa değişikliği için DEM’in desteğini alsalar da Anayasa’nın bunların istediği şekilde değişmesine İYİ Parti olarak izin vermeyeceğiz. Zaten anayasa değişikliği ile ilgili ortada somut bir şey yok. Özellikle ilk dört madde üzerinde yoğunlaşıyorlar. Apo’ya özgürlük sloganları atmaya başladılar. Vatandaşımız bunu affetmeyecek, hezeyan içindeler gaflet içindeler. Bunları konuşturan ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi senaryoyu yazıyor, figüranlara ise oynatıyor” dedi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER