İYİ Parti Kuşadası’nda İlçe Başkanı Müge Gök Basakcı'nın görevden alınıp, yerine Behçet Alp'in getirilmesinin ardından parti üyeliğini sonlandıran Aydın eski İl Başkanı Cemal Sarı, Betül Akçanal’ın Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner ile fotoğraf karesine girmek istemediğini söylediği için görevden alındığını söyleyen İl Başkanı Ahmet Ertürk’e yüklendi.

340755668 761020818889405 6375217179013955516 N

“SIKINTILAR YAŞAMIŞ”

Akçanal’ın görevden alınmasının perde arkasını anlatan Sarı, şunları kaydetti:

“Sayın Betül Akçanal, halefi Sayın Recep Taner’le fotoğraf karesine girmedi diye görevden alınmamıştır. Böyle saçma bir sebepten bir İl Başkanı görevden alınmaz. Sayın Ahmet Ertürk’ün de bildiği gibi olayın doğrusu şöyledir; teşkilatların yeniden yapılanması kapsamında, kurucu il başkanı Sayın Recep Taner, 2018 yılının yaz aylarında il başkanlığı görevinden ayrılmış, yaklaşan yerel seçimlerde Efeler Belediye Başkan Adayı olmak istediğinden, il başkanlığı için tekrar talepte bulunmamış, il başkanlığı için genel merkeze isim tavsiyelerinde bulunmuştur. Bunun üzerine, Eylül 2018’de Sayın Betül Akçanal il başkanı olarak atanmıştır. Sayın Akçanal, teşkilat kuruluşunda sıkıntılar yaşamış, Efeler İlçe Teşkilatımız dahil, ilçelerimizin çoğunda teşkilatlanma çalışmalarını bitirememiş, parti içi huzursuzluklar artmaya başlamış, yaklaşan yerel seçim hazırlıkları yapılamamıştır.”

Ekran Görüntüsü 2024 06 26 150109

“SEÇİMLERİ GEÇİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

“Kasım 2018’de, aralarında Sayın Ahmet Ertürk’ün olduğu üç kişilik bir heyet, ben ve Sayın Yaşar Çelebi ile görüşmek istediklerini söylediler. Bunun üzerine bu üç kişilik heyet ve biz 5 kişi Kuşadası’nda buluştuk. İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı’nın mevcut durumunu ve yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdik. Sayın Ahmet Ertürk dahil, Aydın’dan gelen heyetin genel kanaatı, mevcut il başkanı ile yerel seçimleri geçirmenin mümkün olmadığı, bu durumun genel merkeze iletilmesi gerektiği, nihayetinde yeni bir il başkanı ile ancak yola devam edilebileceği, aksi takdirde Recep Taner’in Efeler Belediye Başkan aday olmayı düşünmediğini, diğer ilçelerde de belirsizliklerin devam edeceğini, söylediler.”

Iyi Partide Gorevden Alma Krizi 481789 E3Cbbd824D1Dd73999F7B5Cefce27C99

Aydın'da MHP'ye yakışmayan görüntü Aydın'da MHP'ye yakışmayan görüntü

“RAPOR SUNULDU”

“Biz de, daha önceki gelişmeler, ilçe teşkilatlarındaki belirsizlikler ve son olarak bu konuşulanlar doğrultusunda, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımıza Aydın’la ilgili geniş bir rapor sunduk. Özetle, Aydın’ın bazı ilçelerinde belediye başkanlığı ve tüm ilçelerinde belediye meclis üyeliği potansiyelimizin olduğunu, ancak mevcut il başkanının bu potansiyeli kullanacak tecrübeye sahip olmadığını, teşkilatların dağınık bir halde olduğunu, bu sebeple il başkanlığı değişikliğin acilen yapılmasının ve teşkilatların hızla toparlanmasının seçimler açısından önemli olduğunu vurguladık. Bizim dışımızda da genel merkeze çok sayıda bu tür taleplerin gittiğini öğrendik. Böylece, Sayın Ahmet Ertürk’ün de içinde olduğu heyetin talebi doğrultusunda, Genel Merkez nezdinde yaptığımız istişareler sonucu Sayın Betül Akçanal’ın görevden alınması gerçekleşti. Benim il başkanı olarak atanmam ise, benim talebim değildi. Arkadaşlarımın bu süreçte ısrarlı talepleri üzerine ve Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’ın ricası üzerine görevi devraldım. 2018’de yaşanan görev değişikliği özetle böyle oldu. Yani aynı fotoğraf karesine girmediği için bir genel merkez il başkanını görevden almaz. Böyle bir ifade, genel merkez yönetimine de nezaketsizlik olur.”

“DURUM FARKLI”

“Sayın Ahmet Ertürk, bu durumu, Kuşadası Teşkilatı’nın görevden alınmasına emsal göstermiş. Birincisinde yani 2018’de, atayan irade, istediği verimi alamayınca görevi geri almış. İkincisinde yani 2024’de, Kuşadası’nda durum farklı. Kongreyle gelen ve tüm seçimlerden başarıyla çıkmış bir yönetimin görevden alınması söz konusu. Yani demokratik teamülleri ortadan kaldıran bir durumdan bahsediyoruz.”

Muhabir: EMRAH DİNÇER