Trafik güvenliğini ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına önemli bir konu olan ehliyet düzenlemeleri trafikte oluşabilecek zararları en düşük seviyeye getirmeyi amaçlıyor.

Aydın Şöförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ehliyet düzenlemeleriyle ilgili görüşlerini belirtti. Araç kullanmak için insanın 5 duyu organının da aktif olması gerektiğini vurguladı.

ADÜ’lü akademisyenler gururlandırdı ADÜ’lü akademisyenler gururlandırdı

Özmeriç, "Belli bir yaşı geçen insanların araç kullanıyor olması hem kendisini hem trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atıyor. 10 yılda bir özel ehliyetlerin 5 yılda bir ise ticari ehliyetlrerin sağlık raporu alındıktan sonra vize yapılması gerekiyor" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 25 204314

TRAFİK KURALLARINA HARFİYEN UYULMALI


Vatandaşların ehliyet alabilmeleri için gündeme gelen sınav güzergahlarının arttırılması, ders sayılarının arttırılması ve bu duruma bağlı olarak kurs sürelerinin de uzaması hakkında görüşlerini belirten Özmeriç, "Bizim ülkemizde trafik kazalarıyla alakalı büyük sorunlarımız bulunuyor. Trafik kazalarının artması, otobüs şoförlerinin uyuması ve dinlenme imkanlarının olmaması gibi konuların hepsinin masaya yatırılması gerekiyor. Trafik kuralları çok uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılıyor. Bunların harfiyen uygulanması gerekiyor. Ehliyet için de insanlara ne kadar eğitim ve bilgi veriliyorsa bunların hepsi doğrudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ