İstanbul Fatih’de 4 Ekim’de iki genç kadının vahşice katledilmesine bir tepki de Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan geldi. Aydın Adliyesi önünde toplanan kadınlar yaptığı açıklamada, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’da bir çocuğun, 10 Eylül’de Tekirdağ’da bir bebeğin, 1 Ekim’de Didim’de bir kadının, 1 Ekim’de Beyoğlu’nda genç bir kadının ve 4 Ekim’de Fatih’te iki genç kadının şiddet mağduru olduğu vurgulandı.

Siddete Tahammulumuz Kalmamistir 509777 0388Ead6D7D5F823C85164Ade56D8108

SAVCILIKLAR ÖNLEYİCİ TEDBİR TALEPLERİNE BOĞULDU

Açıklamada, “Tarihlerin ve şehirlerin değiştiği ancak olayların, mağdurların ve faillerin hiç değişmediği; evde, sokakta, okulda, iş yerinde, özel ve kamu kurumunda; yalnızca kadınlara ve çocuklara karşı ve yalnızca erkekler tarafından ortaya konan bu şiddete tahammülümüz kalmamıştır! Savcılıklar şikayetlere, aile mahkemeleri önleyici tedbir taleplerine boğulmuştur. Kadınlar, erkek şiddetinden korunmak, karşı koymak için adliyelerde sıraya girmekte, beklemekte; nihayetinde elde ettiği ise bir kağıt parçasıdır. Sistem talebe yetişememekte, kağıt parçasının akıbeti yönetenler ve uygulayıcılar tarafından yerine getirilmemektedir” diye belirtildi.

Didim ve Kuşadası'nda yaşayanlar dikkat! Karanlığa gömüleceksiniz Didim ve Kuşadası'nda yaşayanlar dikkat! Karanlığa gömüleceksiniz

Siddete Tahammulumuz Kalmamistir 509777 4C71849D38Acc3B01Fcde9Ebe48Bdbca

ŞİDDET KIYIMA DÖNÜŞMÜŞTÜR

Açıklama şöyle devam etti: “Bu şiddet; yalnızca hukukun ele alması, önlemesi ve çözüm üretmesi gereken bir vaka olmaktan çıkmıştır. Toplumumuzda yaşanan cinsiyet ayrımcılığına dayanan ve kendini koruyamayacak durumda olmasından yararlanılarak gösterilen bu şiddet; siyasilerin olaya indirgediği, gerçek ve etkili çözüm üretmekten kaçındığı, ayrımcılık ve küçük düşürme dışında hiçbir yöntem benimsemediğini rahatlıkla ortaya koyduğu bir onay sürecinden doğmakta ve beslenmektedir. Oysa yaşanan artık sosyolojik bir vaka; sergilenen şiddet erkek psikopatolojisinin, sapkınlığının, caniliğinin öngörülemez serseriliğidir. Bize yaşatılanlar münferit olaylar değil gün gün, saat saat gerçekleşen; sistemin de önlem almayarak ve karşı koymayarak desteklediği toplumsal bir olguya, ülke "bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi"ne, şiddet bir "kıyım"a dönüşmüştür.”

Siddete Tahammulumuz Kalmamistir 509777 13Ab8E679Ca0149E800Db240F4598B53

Açıklama Aydın Barosu ve avukatların; kadınların ve çocukların yaşam hakkından, vücut ve cinsel bütünlüğünden, ruh sağlığından eden; ayrımcı, elverişsiz politikalar sonucunda ortaya konan bu şiddete karşı çözüm üreten, mücadele eden ve hak sağlayan olarak yer aldığının, bundan vazgeçmeyeceklerinin belirtilmesi ile son buldu.
Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun açıklamasına Aydın Barosu Başkanı Av. Sezgin Çetin ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE