KUAKMER, muhteşem bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Uluslararası Müzecilik Derneği, Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) ile KUAKMER işbirliği içerisinde üzenlenen etkinlik, Kuşadası'nda sanat ve sanatseveri bir kez daha aynı çatı altında toplamayı başardı. KUAKMER'de düzenlenen etkinliğe Kuşadası ve çevresinden çok sayıda sanatsever davetli katılım gösterdi.

Sanatin Kalbi Sanati Kesfet Sloganiyla Kuakmerde Atti 509532 Da0Fea06C2B9F3783E1C996D38D070De

EŞİK platformu 'katledilen kadınlar için' Kuşadası'ndan ses yükseltti EŞİK platformu 'katledilen kadınlar için' Kuşadası'ndan ses yükseltti

ETKİNLİK 'SANATI KEŞFET' SLOGANI İLE DUYURULDU


Uluslararası Müzecilik Derneği, KEGEV ve KUAKMER'in ortaklaşa düzenlediği kültür etkinliğinin sloganı, 'Sanatı Keşfet' kelimeleri ile sanatseverlere duyuruldu. Ulusal ve uluslararası çeçevede birbirinden değerli sanatçıların eserlerini tek çatı altında sergileyen etkinlik kapsamında Aydın Akgün, Seçil Baş, Bülent Burgaç, Şükran Açar, Çiler Belen, Yasemin Sözkesen, Elçin Ünal,Yuliya Ergon, Esra Eren Çimen, Zuhal Dindar, Filiz Öz, Gülce Alaybek, Hatice Aydan Aktürk, Hatice Nazlı Seygan, Kerem Can Özmen, Menel Hüzmeli, Nesrin Tezcan, Oğuz Aydın, Roya İbrahimy, Saldıran Özmen eseleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sanatin Kalbi Sanati Kesfet Sloganiyla Kuakmerde Atti 509532 A81C65A7A1027Db7Fabf9D3Eb04A0C11

'SANATSEVERLER SANATÇILARIN ATÖLYELERİNİ 15 GÜN BOYUNCA GEZEBİLECEKLER'


Etkinliğini açılış konuşmasını gerçekleştiren KUAKMER gönüllüsü Eylem Akgün, katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Yepyeni bir etkinlikte daha bir araya geldik. Birbirinden değerli sanatçımızı ve eserlerini sanatseverler ile buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk yaşamaktayız. Serginin asıl özelliği,ziyareçilerimizin, eser sahiplerinin atölyelerini 15 gün boyunca ziyaret edilebilecek olmasıdır. Sanatseverler, paylaştığımız telefon numaralarından sanatçılarımızı arayarak randevu almak kaydı ile atölyeleri gezme imkanı bulabilecekler. Katılım gösteren sanatçılarımıza, Uluslararası Müzecilik Derneği'ne ve davetlilerimize bir kez daha teşekkür ederim" diye konuştu.

Sanatin Kalbi Sanati Kesfet Sloganiyla Kuakmerde Atti 509532 9B4914Dd78Cf85Af0445090A6C3A6684

'SANAT VE SANATÇIYI YAŞATABİLMEK İÇİN BULUŞMALAR DÜZENLİYORUZ'


Program kapsamında konuşan Uluslararası Müzecilik Derneği Genel Başkanı Derya Manav ise, derneklerinin 6 yıl önce İzmir merkezli olarak açıldığından bahsederek başladığı konuşmasına, "Müzecilik ile ilgili alan açabilmek için sanatçıları müzenin içine dahil etmek, müzelerin içinde sanatçılara sergi açabilmek ve müzeleri aslında sanatçılar olmadan yaşatabilmenin ne kadar zor olduğunu gösterebilmek adına farklı il ve ilçelerde sanatçı buluşmaları gerçekleştiriyoruz. KUAKMER'de açtığımız sergimizin özelliği, sanatseverlerin, sanatçıları atölyelerinde gözlemleyebilecek olmalarıdır. Eserlerin yapımındaki heyecana ortak olmalarını ve sanatçıların bu sayede yaratıcılıklarının artacağı düşüncesini amaç edindik. Etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan KUAKMER gönüllülerine, sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Sanatin Kalbi Sanati Kesfet Sloganiyla Kuakmerde Atti 509532 60Be813A347391A57A778Fddd471Ac54

Muhabir: AYLİN ESER