Başkan Dursun Öztunç, yaptığı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nden kredi almak isteyen sigortalı çalışanların taleplerinin artık reddedileceğini belirtti. Öztunç, “Sigortalı olarak bir kurumda çalışıp işletme kuranlar için kredi başvuruları artık kabul edilmeyecek” dedi. Yönetmelik değişikliği, hileli kredi taleplerinin önüne geçmek için önemli bir adım olarak görülüyor.

Aydın’da simide mecburi zam Aydın’da simide mecburi zam

İşletme Kredilerinde Faiz Oranı Yüzde 29

Kooperatif üyelerine yıllık yüzde 29 faiz oranıyla işletme kredisi sağladıklarını ifade eden Başkan Öztunç, “Verilen kredilerin geri dönüş oranı yüzde 90’ın üzerinde. Ancak sigortalı çalışanların kredi taleplerini artık işleme alamıyoruz. İşletmenin sahibi, işletmenin başında olmalı. Sadece kredi almak amacıyla vergi kaydı açtıranlara bundan böyle kredi verilmeyecek” diye konuştu.

Kredilerde Denetim Sıkılaştırıldı

Öztunç, kredi taleplerinin daha sıkı denetimlerden geçtiğini belirterek, işletmelerin sermaye durumu ve geri ödeme kabiliyeti gibi unsurların titizlikle incelendiğini söyledi. “750 bin lira kredi için başvuranların işletmelerini yerinde denetliyoruz. Kredinin geri ödemesi 40 bin liradan başlıyor ve bu süreci yakından takip ediyoruz” diye ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ