Nazilli’ye bağlı kırsal Toygar, Mescitli ve Esenköy mahalleleri sınırları içinde bulunan ve yaklaşık 6 bin dönüm arazi üzerine kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge projesi, ‘sit alanı’ ilan engeline takılmıştı. Projenin yapılacağı alanın, yaklaşık 3 bin 500 dönümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birinci derece sit alanı olarak genişletildiği öğrenildi.

Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı

Hayat Kurtaracak Proje Sit Alani Engeline Takilmisti Nazillide Ikinci Osb Icin Mucadele 504918 9A3Cdf3Af409B8Df37586Ada34F85A3D

“GERİ ALMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE UĞRAŞIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, sit alanına çevrilen bölge nedeniyle kalan bölümün OSB için yeterli olmadığını belirtti. Tetik açıklamasında, “Tüm Nazilli bu konuda tek yürek ve sorunu Ankara’da çözmek için uğraş veriyoruz. Bizden önce OSB olarak gündeme alınmış. Orası sit alanı olduğu için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na müracaat edip, sit alanının daraltılması gerekiyordu. İtirazımızı yaptık. Ancak çoktan karar verilmiş. Anıtlar Kurulu’ndan oranın sit alanı olması için karar çıkmış. Kalan kısım ise OSB için yetmiyor. Durduk mu hayır. Çalışmalarımıza devam ettik. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, sivil toplum örgütlerini, Büyükşehir Belediye Başkanımızı devreye soktuk. Burayı tekrar geri almak için tüm gücümüzle uğraşıyoruz.” diye konuştu.

H A Y A T ~1

“TAMAMEN NAZİLLİ İÇİN”

Konunu siyaset üstü bir konu olduğunu dile getiren Başkan Tetik, “Projenin geleceği Nazilli için çok önemli. Yatırım siyaset üstü bir konu. Bakanlığa gidip hep beraber gidip bu işi halledeceğiz. İkinci OSB’nin siyasetle hiçbir ilgisi yoktur. Bu tamamen Nazilli için yapılan bir şeydir. O parti bu parti değildir. Çok uğraş veriyoruz.”

“ANKARA’DA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise, “Nazilli’de yaşayan hemşerilerimizin menfaati için verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Başkanımız ve STK’larla birlikte mücadelemiz devam ediyor. Ankara’da bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR