Son dönemde yaşanan küresel gelişmeler ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranını sabit tutma kararı, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Çeyrek altın 5 bin lirayı aşarken, gram altının fiyatı 3 bin lira sınırına yaklaştı. Nazilli Sarraflar Derneği Başkanı İbrahim Önal, altın piyasasındaki bu gelişmeleri değerlendirdi.

"Altın, Uzun Vadede En Güvenilir Yatırım Aracı"

Başkan İbrahim Önal, altının son bir yılda yatırımcısına yüzde 100 kazandırdığına dikkat çekerek, önümüzdeki süreçte de altının değer kazanmaya devam edeceğini söyledi. Önal, ons fiyatlarının son gelişmelerle birlikte 2 bin 700 dolara yaklaştığını ve çeyrek altının 5 bin lirayı geçtiğini belirtti. Ayrıca, gram altının da 3 bin liraya yaklaştığını vurguladı.

Söke’de incir üreticilerine kanlı balsıra zararlısına karşı uyarıldı Söke’de incir üreticilerine kanlı balsıra zararlısına karşı uyarıldı

Baskan Onaldan Altin Uyari Altin En Iyi Yatirim Olmayi Surdurecek Gazete 507117 98Bca4A2605B00422448445A5F5A0908

Dolar Yükselirse Altın Fiyatları Daha da Artabilir

İbrahim Önal, “İç ekonomide dolar sabit kalsa da dünyadaki gelişmeler altın fiyatlarını uçuşa geçirdi. Eğer dolar da yükselirse altını kimse tutamaz, fiyatlar daha da artar. Altın, her zamanki gibi uzun vadede en iyi yatırım aracı olmayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ