Kaya Şavkay Meydanı’nda (Denizbank önü) düzenlenen ve Kuşadası Kadın Platformu üyelerinin okuduğu basın açıklamasına Kuşadası’nda bulunan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri (STK) temsilcileri, Kuşadalılar’ın yanı sıra yerli ve yabancı turistler de yoğun katılım gösterdi. Ellerinde, Narin Güran’a ait fotoğraflar ve şiddete hayır sloganları yazılı dövizlerle alana gelen kalabalık, Narin Güran ve bugüne kadar hayatını kaybeden kadın ve çocuklar adına protesto sloganları attı.

Kusadasi Kadin Yasam Ozgurluk Sloganlariyla Yankilandi 502272 D9E94954B07E8Ceb3585E5650F7Ae4Eb

Kuşadası Kadın Platformu üyelerinin okuduğu basın açıklamasında, Kadın ve çocuklara yönelik şiddetin en fazla ‘kutsal aile’ içinde yaşanmakta olduğunun altı çizilerek, ‘Narin’i katleden kutsal aile batsın’ mesajı verildi.

Kusadasi Kadin Yasam Ozgurluk Sloganlariyla Yankilandi 502272 Db7Dbb057A3882A198Dec92E394Fd025

BAŞKA NARİN'LER OLMASIN!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde ki evinden, Kuran kursuna gitmek üzere çıkan Narin'den tam 19 gün haber alınanadı. Ta ki 8 Eylül'de, dere kenarında, bir çuvalın içerisinde öldürülmüş olarak bulunana kadar. Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili hemen yayın yasağı getirildi. Köydeki cemaat ilişkileri, ailenin ve köyün içindeki suç ortakları ve bu suç ortaklarının iktidarla ilişkisinin konuşulması, öğrenilmesi istenilmedi. Ancak mızrak çuvala sığmaz. Görünen köy de kılavuz istemez.

Kusadasi Kadin Yasam Ozgurluk Sloganlariyla Yankilandi 502272 921Ab120A35E8Db38Be9E7Ef78A9Abca

‘TÜM ÇOCUK VE KADINLAR İÇİN ADALET!’

Bugün okullar açıldı. Narin'in sırası boş kalacak! Hesabını kim verecek? "Başka Narin'ler Olmasın" diye hep bir arada omuz omuza mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Narin'e ne olduğunun hesabını hep birlikte soracağız. 8 yaşında kız çocuğu Narin'in tabutu üzerine duvak takacak kadar sapık ataerkil zihniyeti yok edene kadar mücadelemiz sürecek! Tüm yetkilileri, Narin'in katledilmesiyle ilgili delillerin karartılmaması, olayların tüm şeffaflığı ile aydınlığa kavuşturulması, faillerin cezalandırılmaları için gerekenleri yapmaya çağırıyoruz.

CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi

Kusadasi Kadin Yasam Ozgurluk Sloganlariyla Yankilandi 502272 C6Ba8F5124A05D4B09E48D10Dcb35647

‘ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARINA SON!’

Maalesef, Narin ilk değil. Türkiye’de kayıp çocuk Ceylin, Leyla, Ecrin, Irmak, Rabia Naz'ı ve diğer çocuklarımızı unutmadık. Artık kadınlar çocukları ile birlikte öldürülüyor. Çok sayıda çocuk ta kayıp. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2008-2016 arasında Türkiye'de toplamda 104 bin 531 çocuk kayboldu. Ancak TÜİK, 2016'dan beri kaybolan veya kaydedilen çocuklara ilişkin veri açıklamadı. Kadın ve çocuklara yönelik şiddet en fazla kutsal aile" içinde yaşanmakta. Geldiğimiz durum iktidarın sürdürdüğü dezasızlık politikasının, failleri koruyup kollamasının bir sonucudur.

‘KADIN TACİZ VE TECAVÜZLERİNE SON!’

Çocuk istismarına, kadın ve çocuk cinayetlerine dönük cezasızlık politikası sürdüğü sürece, kadın ve çocuklar için önleyici-koruyucu tedbirler alınmadığı sürece hiçbirimiz güvende değiliz. Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve diğer yetkililer açıklama yapıyor; Timsah gözyaşları ile, katillerin cezasını çekeceğini belirtiyor. Bugün Türkiye'nin yüreği kan ağlarken, diğer yandan da yeni çocuklar kaybettiriliyor, istismara maruz bırakılıyor, anneleriyle birlikte babaları, amcaları, ağabeyleri tarafından öldürülüyor.

Narin'e ne oldu? Tüm ülke kamuoyu olarak gerçekleri bilmek istiyor. Rabia Naz'ın ölümü hala aydınlatılmadı, Gülistan Doku dört yıldır bulunmadı. Her ay bini aşkın çocuğun kaybolduğu söyleniyor.

Muhabir: AYLİN ESER