Aydın’da sağlık alanında hizmet veren Multi Clinic Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ortaklarından Ömer Altuntaş, kentte son dönemde adından söz ettiren önemli iş insanlarından biri oldu. Genç yaşta iş dünyasına giren Altuntaş, bilgi birikimi, yönetim becerisi ve ekip yönetimindeki başarısıyla öne çıkarak yönettiği firmasıyla kent ekonomisine de katkı sunuyor. İşindeki başarısının yanı sıra ortaya koyduğu karakter ile de iş dünyasının sevgi ve saygısını kazanan Altuntaş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İş hayatı başta olmak üzere çeşitli alanlarla ilgili sorular yönelttiğimiz Altuntaş, samimi cevaplar verdi.

Ömer Altuntaş kimdir?

1978 yılında Aydın’da doğdum. İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite eğitimimi Aydın’da tamamladım. 5.,5 aylık askerlik dönemim dışında Aydın’dan hiç ayrılmadım. Arkeolog olarak kamuda 17 yıllık bir hizmetim oldu. İş dünyasına girişim 2012 yılında Albayu şirketimi kurmam ve faaliyete geçirmemle başladı. 2017’de Optimum Kalibrasyon şirketimle de devam etti. Multi Clinic şirketinin ortağıyım ve genel koordinatörlüğünü yapıyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım.

İş hayatınıza neden sağlık sektörü ile devam ediyorsunuz?

Sağlık sektörüne uzak değilim. Multi Clinic’ten önce Optimum Kalibrasyon şirketimizde zaten sağlık sektörüne hizmet veriyordum. Aydın’da tek olan kalibrasyon firmamızı büyüttük, geliştirdik ve Türkiye’de 17 ilde faaliyet gösteren bir firma olduk. Firmamızın ülke genelinde güvenilir bir portföyde ilerlemesi bizim artık Aydın dışında daha fazla iş yapacağımızın göstergesi oldu. Bu sebeple bir tercih noktasına geldim. Bu aşamada da eşim Şirin Yaylalı Altuntaş’ın polikliniğinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine dönüştürülmesi fikrinin olması Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin yatırımcı bir ortak almasına uygun olması sebebiyle böyle bir karar aldık. Şu anda verdiğimiz kararın doğru olduğunu bir kez daha görüyorum.

Didim’de Belediyenin kaldırım cezasına esnaftan tepki Didim’de Belediyenin kaldırım cezasına esnaftan tepki

Sağlık turizmi gibi büyük bir pazarda kendinizi nasıl konumlandırdınız?

Sağlık turizmi, küresel düzeyde gelişen ve ülke ekonomileri açısından stratejik bir sektör haline geldi. Sağlık turizmi artık ekonominin itici motoru olarak kabul ediliyor. Türkiye’yi bu alanda tercih eden hastalar sağlık tesisi ve hizmetleriyle ilgili faktörlerle daha yakından ilgileniyor. Türkiye’nin turizm destinasyonunda olması cazibe edici bir özellikte. Ayrıca sağlık maliyetlerinin uygun olması ve çevresel faktörler de yine sağlık turizmi için ülkemizin avantajlı olduğunu gösteriyor. Bu kriterlere çok yüzeysel baktığımızda bile Sağlık sektöründeki ihtiyaçlara Aydın’dan cevap verebilecek bir şekilde planlamamızı buna göre şekillendirdik.

Herhangi bir sivil toplum kuruluşu temsilciliği veya başkanlığı düşünüyor musunuz?

Toplumumuzda, sivil toplum kuruluşunun çok önemli ve itici güç olacağını düşünüyorum ancak birçok sivil toplum kuruluşu sadece dostlar alışverişte görsün şeklinde hareket ediyor. Güçlü, şehrine katkı sunan, istihdam yaratabilen, gündemi belirleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunda içinde ya da başında olmaktan çekinmem.

Hedefleriniz arasında siyaset var mı?

Siyaset gündemimde olmayan çok net olarak dışında bulunmayı tercih ettiğim bir alan. Biz işimizi iyi yaparak katkı sağlamayı tercih ediyoruz. Siyasetçi çok arkadaşım var ve görüyorum ki içinizde o heyecanı yaşamadan yapılabilecek bir şey değil. Ben en azından şu an siyaset heyecanını içimde yaşamıyorum.

Is Dunyasinin Basarili Ismi Omer Altuntas 494096 0453D146Bceb4317B924A322D3Aee774

Kaynak: HABER MERKEZİ