Didim Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Düriye Gönen Kaya, 23-25 Ağustos 2024 tarihlerinde İngiltere’nin Oxford kentindeki Oxford Üniversitesinin düzenlediği ve 40 tan fazla ülkeden akademisyen ve eğitimcileri bir araya geldiği panelde Türkiye’yi temsil etti.

Sosyal Bilimler, Beşeri Bilimler, Dil ve Edebiyat alanında dünyanın önde gelen bilim insanları, araştırmacı ve akademisyenlerin araştırmalarını sunmaları ve alandaki eğilimlere ilişkin iç görülerini paylaşmaları için davet edilen konferansa Kültürel Zorluklar ve İnsan Hakları Kategorisinde Türkiye’yi bu alandaki akademik çalışmaları ile bilinen Didim Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Düriye Gönen Kaya temsil etti.

Oxford Üniversitesi Said Business School’ da düzenlenen prestijli etkinlikte Didimli öğretmen Düriye Gönen Kaya ‘Ege ve Akdeniz Bahçelerini Süsleyen Itır çiçeğinin Anadolu halk mutfağında kullanımı’ başlıklı çalışmasını sundu. Oxford Üniversitesi konferansında bir Ege Akdeniz havası estiren öğretmenimizin sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

ADÜ Hastanesi’ne yeni yatırım ADÜ Hastanesi’ne yeni yatırım

Didimli Ogretmen Oxfordda Turkiyeyi Temsil Etti 499542 C74A7Fc5197F01F535C33A4C7270A172

Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Doğanlı ise bu tür eğitimlerin önemine değinerek “Uluslararası prestijli bir platform olan konferans uluslararası akademik iş birliğini teşvik ederken, katılımcılara da kendi alanlarındaki en son gelişmeleri ve yenilikleri paylaşma fırsatı sundu.
Bir eğitimci olarak toplumun önünde yer alması gereken öğretmenin yılda en az 1-2 kez alanıyla ilgili ulusal veya uluslararası etkinliklere katılması, yabancı dilde sunum yapabilmesi, yapılan sunumları anlayıp kendi dilinde çeviri yapabilmesi, edindiği kazanımları öğrencileri ve meslektaşlarıyla paylaşabilmesi çok değerli ve desteklenmesi elzem olan eylemlerden biri olduğu düşünüyor ve destekliyorum. Öğretmenimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN