Didim ve Kuşadası'nda yaşayanlar dikkat! Karanlığa gömüleceksiniz Didim ve Kuşadası'nda yaşayanlar dikkat! Karanlığa gömüleceksiniz

Didim’de başta Fevzipaşa Mahallesi olmak üzere Akköy, Yalıköy, Akyeniköy ve Balat olmak üzere sofralık zeytinde adını duyuran Didim’de sofralık zeytinlerin hasadı yapılmaya başlandı. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Fevzipaşa Mahallesi’nde zeytin hasadı etkinliği düzenlendi.

Didimde Sembolik Zeytin Hasadi Yapildi 510143 49Dcb2A947Cf1D1A799E2C48D0F5B1D1

Düzenlenen etkinliğe Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, hasadın yapıldığı zeytin bahçesinin sahibi Halil İbrahim Türkoğlu, Fevzipaşa ilkokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. İlçe protokolü ve okul öğrencileri tarafından hasat yapıldı.

Didimde Sembolik Zeytin Hasadi Yapildi 510143 5Fb7D49F0De3474Fbbbfb5B615F2Dbdc

Hasatla ilgili açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, “2023 Yılı toplam ürün de iklimsel sebeplerden dolayı düşüş gözlemlendi. 2024 yılında verimde ise artış görülmektedir. ÇKS ye kayıtlı 949 kişi zeytin tarımı yapmaktadır. 2024 üretim sezonu faaliyetlerimiz de ise ilçemiz dört farklı üretim bölgesinde zeytin güvesi ve zeytin sineğine karşı monitör tuzaklama çalışması yapıldı. Yapılan kontrollere göre Mayıs ayında zeytin güvesi, Temmuz ayında zeytin sineğine karşı mücadele ilanı verildi. Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği ile 2 adet Zeytin budama kursu açılmış, kursu bitiren 56 üretici belgelendirildi. Zeytin hastalık ve zararlıları konusunda çiftçi toplantıları ve gece eğitimleri rutin olarak verilmeye devam edilmektedir.” dedi.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN