AK Parti’de 8. olağan kongre takvimi işleme devam ederken Aydın’da geçtiğimiz ay içerisinde 17 ilçede delege seçimleri tamamlanarak ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegelerin seçimi yapıldı. Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından AK Parti Aydın’da ilçe kongreleri heyecanı bu hafta sonu başlayacak. İlk sandık Buharkent ve Bozdoğan’da 12 Ekim’de kurulacak, ardından 13 Ekim’de Efeler’de seçim heyecanı yaşanacak. Diğer ilçelerdeki kongre tarihleri önümüzdeki günlerde belli olması beklenirken ay sonuna kadar 17 ilçede süreç tamamlanacak.

Ak Parti Aydinda Kongreler Basliyor 510144 713D0D32Ad06Fce837A16Ff815B0952C

AK Parti’de geçtiğimiz yılların aksine kongre sürecinde farklı bir yol izlenecek. Partide geçen dönemlerde ilçe başkanının devam edip etmeyeceği kongrelerden önce belli oluyordu. Bu kez hayata geçen uygulama ile ilçelerde değişim mi yaşanacağı yoksa mevcut başkan ile devam mı edileceği sorusu kongreye birkaç gün süre kala belli olacak.

Ak Parti Aydinda Kongreler Basliyor 510144 A33440Faecefa5Ebe5Ec58184Daa4E43

KONGRE GÜNÜ BELLİ OLACAK

Kongreler sürecinin bir yenilenme olduğunu ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, “Cumartesi günü Buharkent, Bozdoğan ve 13 Ekim’de Efeler ilçemizle ilçe kongrelerine başlıyoruz. Kongreleri kasım ayına kadar tamamlayacağız. Bu süreçte hiçbir ilçe başkanımızın görevden alınması söz konusu değil. İlçe kongresinin günü geldiğinde eğer bir değişim varsa mevcut başkan yeni başkana görevini devredecektir. Kongreler süreci bir yenilenmedir. Burada kendi isteğiyle görevden ayrılma durumunda kalan ilçelerimiz var. Bununla ilgili genel merkez teşkilat başkanlığımız bir çalışma yapıyor. Şayet ilçelerde değişim öngörüsü ortaya çıkarsa yeni ilçe başkanlarımız görevi devralacaklar” diye konuştu.

AK Parti’den Filistin'e destek açıklaması AK Parti’den Filistin'e destek açıklaması

AK PARTİ’YE DAVET ETTİ

Ökten, vatandaşları AK Parti’ye davet ettiğini belirterek, “Kongreler yenilenmenin gereğidir. Kongre sürecinde beklentimiz görev verilmeyen arkadaşların aynı bağlılık ve sadakatle partimiz için çalışmasıdır. Aydınlı hemşehrilerimize kadın kolları, gençlik kolları ve ana kademede siyaset yapmak isteyenlere açık davette bulunuyoruz” dedi.
 

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE