SGK tarafından alınan Genel Sağlık Sigortası’nın borçlandırılmasının tahsilatları Aydın’da başladı. Borçlandırma ile ilgili vatandaşlara gelen bilgilendirme mesajına Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen’den tepki geldi. 

“SURİYELİLER VE MÜLTECİLER ÜCRETSİZ FAYDALANIYOR”

İktidarın yanlış ekonomi politikası ile vatandaşı sağlık hakkından mahrum bıraktığı söyleyen Başkan Ökmen, sosyal medyadan duruma tepki gösterdi. Ökmen yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi ;

“İsraf ve şatafatta sınır tanımayan, “dostlarının” milyarlık vergi ve sigorta borçlarını silen Akp iktidarı şimdi de gözünü işsiz vatandaşlarımızın cebindeki üç kuruşa dikti.

Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti... Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti...

SGK tarafından, işsiz vatandaşlarımıza onların haberi dahi olmadan yapılan ve zorunlu tutulan Genel Sağlık Sigortası kapsamında, primlerini ödemeyenlere tahsilat süreci başlatıldı.

Genç işsiz sayısının milyonları bulduğu, toplumsal bunalımın had safhaya ulaştığı bu dönemde, açlık sınırı altında yaşayan ve geliri olmayan vatandaşlarımıza yapılan haciz tehdidini ve bu zulmü kabul etmek mümkün değildir!

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle zor durumda olan vatandaşımızı en temel haklardan olan sağlık hakkından mahrum bırakmak, yanlış ekonomi politikalarını vatandaşlarımıza sağlıklarıyla ödetmeye çalışmak vicdansızlıktır. 

Suriyeliler ve mülteciler sağlık hizmetinden ücretsiz faydalanırken, vatandaşlarımız kendi ülkesinde sağlık sisteminde ikinci plana itiliyor. İktidara soruyoruz; bu ülkede anayasal hak olan sağlık hakkına erişebilmek için suriyeli veya mülteci mi olmak gerekiyor? 

İktidar, halkımıza yaptığı bu zulümden ve vatandaşımızın sırtına bindirdiği yük politikalarından derhal vazgeçmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın yanında, haksızlığın karşısında durmaya, her birinin sesi olmaya devam edeceğiz.”

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR