Balık ölümlerinden dolayı büyük üzüntü yaşayan bölge sakinleri, yaşanan sürecin araştırılması için yetkilileri göreve davet etti.

Legrand, Öz Efeler Elektrik ile Aydın’da tanıtım etkinliği düzenledi Legrand, Öz Efeler Elektrik ile Aydın’da tanıtım etkinliği düzenledi

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinin Akçaabat Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Eski Ekin Göleti, iddiaya göre son dönemde yağışların etkili olmaması sonucunda kuruma noktasına geldi. Yağmurların etkili olmamasıyla söz konusu göletteki su seviyesi oldukça düştü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte gölette oksijenin azalmasıyla balık ölümleri yaşandı. Yaşanan balık ölümleri, bölge sakinlerini kahretti. 

Aydinda Aci Olay Su Seviyesi Dustu Baliklar Oldu 510172 Fd7E2Af8Ebb1A58F113C3C23D08D1De4

“BU, İNSANLIK AYIBIDIR”

Balık ölümlerinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten İlhan Mavi, “Akçaabat Mahallesi’nde oturan babamı ziyarete geldiğimde bu acı manzarayla karşılaştım. Bölgede yağmur yağışı etkili olmayınca tarımsal sulama için kullanılan bu gölette ilk kez bu yıl su seviyesinde ciddi oranda azalma yaşandı. Bu doğrultuda da balıklar susuzluktan çırpına çırpına can verdi. Göletin suyu bitmeden önce köy muhtarının ve azaların yetkili makamlara bilgi vermemesi sonucunda binlerce canlı balığın ölümü bir çevre faciası ve bir insanlık ayıbı olarak köy tarihine yazılmıştır. Yetkili makamlara bilgi verilseydi su takviyesi yapılabilirdi ve böylelikle balıklar ölmezdi. Bu binlerce balığın göz göre göre ölümünün araştırılması, köy halkının dinlenilmesini sonucunda yaşanan süreç açığa çıkacaktır. Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz.” dedi.

Aydinda Aci Olay Su Seviyesi Dustu Baliklar Oldu 510172 879F645Edbb04Bb6209Ad706D8720F70

Kaynak: HABER MERKEZİ