ADÜ’de dijitalleşme süreci sadece teknolojiye yapılan yatırımlarla sınırlı kalmayıp, eğitim ve öğretim metodolojilerinin yeniden yapılandırılmasını, akademik kadronun dijital yetkinliklerinin artırılmasını ve öğrencilere sunulan hizmetlerin dijital ortamlarda iyileştirilmesini de kapsıyor. Böylelikle, ADÜ’nün küresel ölçekte rekabet gücünü artırma, öğrencilere dijital dünyada başarılı olmalarını sağlayacak donanımlar kazandırma ve dijital eğitimde öncü bir rol üstlenme hedefleri titizlikle hayata geçiriliyor.

Aduden Gelecege Yatirim 504878 32Ca31383Aace62F78Ed2768B1598Aa1

“KALİTEYİ ARTIRIYORUZ”

ADÜ’de dijital üniversiteler arasında yer alabilmek adına yapılan çalışmaların belirlenen misyon ve stratejik yol haritası doğrultusunda sürdürülmeye devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Uluslararasılaşma stratejimiz, Üniversitemizin global düzeyde tanınırlığını artırmayı hedeflemektedir. Bu strateji kapsamında, uluslararası öğrenci ve akademisyen sayısını artırmayı, uluslararası projelerde yer almayı ve küresel iş birliklerini güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu sayede, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize uluslararası deneyimler kazandırarak, Üniversitemizin eğitim kalitesini ve araştırma kapasitesini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Aduden Gelecege Yatirim 504878 Bd3362Fe96De11Addfca3B82C645Bef2

PAYDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

2024 yılı vizyonu ve stratejisini “Öğrenci Odaklı Olmak”, “Araştırma Üniversitesi Olmak”, “Eğitim-Öğretimde Kalite”, “Uluslararasılaşma” ve “Dijitalleşme” olarak belirleyen ADÜ’de faaliyete geçen E-Bülten ile birlikte ulusal ve uluslararası paydaşlara üniversiteden haberler sunmaya başladı. Bu kapsamda 50’den fazla ülkede yer alan akademisyen ve işverenlere; aylık olarak ADÜde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi mesajı gönderiliyor.

İsabeyli'de kazanlar "yağmur yağsın" diye kaynayacak İsabeyli'de kazanlar "yağmur yağsın" diye kaynayacak

Aduden Gelecege Yatirim 504878 73A3578B0Eb7443Be946C64Cd6Cfe639

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA

ADÜ’de araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, araştırma üniversitesi olmayı fazlasıyla hak ediyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası derecelendirme sıralamalarında yer alarak, etkili bir itibar yönetimi sürecini de planladık. Bu kapsamda ‘Akreditasyon ve Derecelendirme Ofisi’, ‘Sürdürülebilirlik Ofisi’, ve ‘Büyük Veri Ofisi’ni (ADÜ Veri Merkezi ile ADÜ Veri Analizi ve İstatistik Merkezi) hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz projeler, paydaşı olduğumuz çalışmalar ve akademisyenlerimizin ortaya koyduğu bilimsel performans, ADÜ’yü daha yukarıya taşıyacak sonuçlar vermeye başladı. Ekibimiz, bu konuda çalışmalarını büyük bir disiplin içerisinde sürdürüyo.” dedi.

Aduden Gelecege Yatirim 504878 F52E3F4F1C5Bcd366Ffd2De58D4Dc2Cc-1

DİJİTAL KADAVRAYI HAYATA GEÇİRİLDİ

ADÜ’de yerli ve milli üretime destek hamlesi kapsamında hayata geçen programların bir parçası olarak geçtiğimiz sene "dijital kadavra" tasarlanmasına yönelik çalışma başlatılmıştı. Bu kapsamda ADÜ Teknokent bünyesinde "Dijital Kadavra" uygulaması hayata geçirildi. Çeşitli katmanlardan oluşan cihazın en önemli özelliği sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik sistemini en iyi şekilde kullanma özelliğine sahip olması. Bir insan boyu kadar olan platformda öğrenciler, kas, üreme ve sindirim sistemi gibi tüm aşamaları 3 boyutlu görüp inceleyebiliyor. İnsan vücudundaki tüm sistemleri bu cihaz sayesinde detaylı ve anatomik olarak çalışabilen öğrenciler, "VR gözlükle" organları tek tek çıkartıp gözlem yapma imkânı da buluyor. Nitelikli insan kaynağı kapasitesini geliştirmek için yenilikçi ve teknolojiyle bütünleşik eğitim sisteminin göreve geldiğinden bu yana varmak istedikleri hedef noktayı oluşturduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “İnşallah bu gibi çıktılarla öğrencilerimize ışık olacak, onlara kıymetli firmalarımızla birlikte inşa edilen yeni medeniyet yolunda rehber olacağız.” dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ