İncirliova Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen oturumda İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İncirliova Esnaf Odası, İncirliova Ziraat Odası, İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi gibi ilçede bulunan kamu kurumları ve esnaf odalarının katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Pazar Pazarı’nın yerinin değiştirilmesini talep etti. Hazırlanan rapor doğrultusunda ilçede Cemal Gürbüz Atik Ortaokulu’nun da üzerinde bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi’nde pazar günü kurulan Pazar Pazarı’nın yerinin, Cemal Gürbüz Atik Ortaokulu’nda yıl içerisinde çok sayıda sınavın yapılacak olması sebebiyle, aynı caddenin devamında olan Zübeyde Hanım Caddesi’ne taşınması, belediye meclisinin oylarına sunuldu. Başkan Kaya’nın ilçede 20 kamu kurumunun görüşünü alarak sunduğu çözüm önerisi CHP’li üyelerce reddedildi.

Başkan Yetişkin vatandaşları sanatla buluşturuyor Başkan Yetişkin vatandaşları sanatla buluşturuyor

Incirliovada Pazar Krizi 500602 Af701B1386A648600E27Fa339686F8F7
PAZAR PAZARI'NIN KURULAMAMA TEHLİKESİ DOĞDU

Söz konusu önerinin reddedilmesi ile Pazar Pazarı’nın yeri konusunda bir boşluk oluşmuş oldu. ÖSYM tarafından ilçede sınav merkezi olarak seçilen Cemal Gürbüz Atik Ortaokulu’nda yapılacak sınavlar nedeniyle sınav günlerinde Pazar Pazar’ının kurulamaması tehlikesi doğdu. Cumhur İttifakı meclis üyelerinin bundan sonraki süreçte pazar yerinin sürekli olarak değiştirilmek zorunda kalınacak olması veya pazarın kurulamayacak olması, söz konusu durumun hem pazar esnafını hem de alışverişlerini görmek üzere Pazar Pazarı’nı kullanacak olan vatandaşları olumsuz etkileyeceği yönündeki cabaları da CHP’li üyeleri ikna etmeye yetmedi. CHP’li üyeler belediye meclisindeki oylarını krizden yana kullandı.

Incirliovada Pazar Krizi 500602 Db54359D82F9Af6Edf0E89785970018D

BAŞKAN KAYA UYARMIŞTI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Nisan ayında yapılan ilk meclis toplantısında konuşan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya mecliste sayısal eşitliğin olduğu Yahya Ümit Orbay dönemine ait bir anısını paylaşarak o dönemde kendisinin Orbay’a yardımcı olmasının bugün başkan seçilmesinde büyük etkisinin olduğunu belirterek “Bizim işimiz hizmet. Bu meclis ilçemize hizmet etmek için var. İncirliovamızın menfaatine olan her konuda siz değerli meclis üyelerimizin desteğini bekliyorum.” demişti. CHP’li üyeler, Eylül ayı belediye meclisindeki tutumları ile ilçenin sorunlarına çözüm üretmekten uzak bir tavır sergileyeceklerini gösterdi. Bundan sonraki süreçte Pazar Pazar’ının sınav günlerinde nerede kurulacağı soru işareti olarak kaldı.

Incirliovada Pazar Krizi 500602 76Ad2E2Aff8E06Eac448Bbe3D899Ea84

Kaynak: HABER MERKEZİ