Bir önceki meclis toplantısında faaliyet raporunun oylaması sırasında yapılan hatadan dönüldü ancak faaliyet raporu, CHP’li meclis üyelerinin ‘hayır’ oyları ile yine uygun bulunmadı.

İncirliova Belediye Meclisi, bu ayki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı AK Parti’li Aytekin Kaya’nın mazeretli olarak katılmadığı toplantıyı, Belediye Başkan Vekili Levent Güleçyüz yönetti. Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda ilk olarak görüşülen 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Başkan Yetişkin gençlerle buluştu Başkan Yetişkin gençlerle buluştu

Incirliovada Hatadan Donuldu Ama Yine Reddedildi 468224 Bc1Aa14F9Db5C89221B7D3061B55140A Kopya


ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA MECLİSİ BELLİ OLDU


Daha sonra Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti’ne üye seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama ile Koruma Meclisi’ne İsmail Akça, Özden Kır, Bayram Ali Doğan, Hüseyin Kayır ve Mehmet Akarsu, Murakabe Heyeti’ne de Fazlı Kurşunlu, Ali Atar, Durmuş Karademir, Davut Çetinkaya ve Celal Menderes seçildi.

BAŞKAN KAYA’YA YETKİ VERİLDİ


Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteklediği ‘Engelsiz Nefes Evi Projesi’ ile ilgili Başkan Kaya’ya oy birliği ile yetki verilmesi ile devam eden toplantıda, tüzüğü değişen Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’ne ilave bir asil üye seçimi yapıldı. AK Parti Grubu’nun aday çıkarmadığı seçimde oy çokluğu ile CHP’den Ömer Akdağ, birlik üyesi oldu.

Incirliovada Hatadan Donuldu Ama Yine Reddedildi 468224 997Ec14Bb69A7F4730A3F35D2F346D61 Kopya


GÜLEÇYÜZ GÖREVİNİ MENDERES’E BIRAKTI


Geçen ay yapılan meclis toplantısında 2023 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü sırada, meclise ‘sehven’ belediye başkanının başkanlık yaptığı açıklanırken, faaliyet raporu yeniden ele alındı. Oylama sırasında Başkan Vekili Levent Güleçyüz meclis üyelerinin arasına otururken, başkanlık görevini de meclis birinci başkan vekili CHP’li Yiğit Menderes’e bıraktı. Menderes’in yönetiminde yapılan oylama sonucunda, AK Parti Grubu’nun evet oylarına rağmen CHP Grubu’nun hayır oyları ile faaliyet raporu, bir önceki toplantıda olduğu gibi yine uygun bulunmadı. Tüm maddelerinin görüşülmesinin ardından Güleçyüz, toplantıyı kapattı.

Muhabir: Emrah Dinçer