CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü  Süleyman Bülbül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105.yılında kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Bülbül, şu ifadeleri kullandı: “19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tam 105 yıl önce başlayan bağımsızlık mücadelemiz, sömürgeciliğin zincirleri altında ezilen mazlum halklara da umut ışığı olmuştur. O gün Türk halkı, tebaa olmaktan kurtulup yurttaş olmuş ve onurlu bir mücadele ile kendi kaderini tayin etmiştir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu inancı ve azmi, Türk Milletine rehber olmuştur. Türk Milletinin kaderi, bu rehber ışığında değişmiştir.”

“KARARLILIKLA BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Bülbül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ dediği Türk gençliği; Ulu Önderimizin yüklediği bu tarihi sorumluluğun bilincindedir. Gençlerimiz, hepimizin gururu ve umududur. Bugün 19 Mayıs'ı kutlarken; demokrasi, hukuk, özgürlükler ve insan hakları adına endişeliyiz. Siyasi iktidarın yarattığı baskı rejiminin ve korku ikliminin son bulması, gençlerimizin özgür ve müreffeh bir ülkede yaşaması için kararlılıkla, cesaretle ve ısrarla bu mücadeleyi sürdüreceğimize olan inancımızı ifade etmek istiyorum.”

“ÖZGÜRLÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bülbül, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizler, bu toprakların evlatları olarak; hukuka, demokrasiye ve özgürlüklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs'ı, demokrasi ve özgürlük mücadelemizin bir dönüm noktası olarak kabul ediyor, bu yolda kararlılıkla ilerleyeceğimizi vurgulamak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlık mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını ve bu gururun 105. yılını coşkuyla kutluyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ