Aydın’ın Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip meyvesi incirde, hasat devam ediyor. Üreticiler, bahçelerinden topladıkları yaş incirleri evlerinin önünde veya bahçelerinde kurutmayı sürdürüyor. Kuruyunca maddi değeri daha da yükselen incirde üreticileri ise hırsızlar endişelendiriyor. İncirlerini hırsızlara karşı korumak isteyen üreticilerden kimileri kendisi bekçilik yaparken, kimisi de bekçi tutmayı tercih ediyor. Üreticilerin bekçiye olan ilgisinin artması ise bekçi ücretlerini tırmandırıyor. Kamuoyunda 30-35 günlük bekçi üreticinin 100 bin liranın üzerine çıktığı konuşuluyor.

İncirliova Muhtarlar Derneği’nde ‘Yıldızer’ dönemi İncirliova Muhtarlar Derneği’nde ‘Yıldızer’ dönemi

Inciri Korumak Da Masrafli 492771 B91B09Bb8Dd5C36D1E18E624E2Ac5884

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İncirliova Ziraat Odası Başkanı Oğuzhan Ülgüdür, incirin Aydın’ın diğer ilçelerinde olduğu gibi İncirliova'da da önemli bir tarımsal ürün olduğunu söyledi. Sezon öncesinde Ziraat Odası meclis üyeleri ve muhtarların katılımı ile toplantı yaptıklarını anlatan Ülgüdür, toplantıda incirde çırpıcı yevmiyesini bin 200 lira, toplayıcı yevmiyesini de bin lira olarak belirlediklerini ifade etti. Ülgüdür, belirledikleri toplayıcı ve çırpıcı ücretlerine uyulması için kolluk kuvvetleri aracılığıyla denetim yaptıklarının da altını çizdi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 06 113239

Oda olarak bekçi ücreti için ise herhangi bir karar almadıklarını dile getiren Ülgüdür, ilçesinde bekçi ücretinin ovada 45 bin lira, dağda da 60 bin lira civarında olduğunu savundu.
 

Muhabir: EMRAH DİNÇER