Olay, Adnan Menderes Üniversitesi merkez kampüste bulunan bir kafede meydana geldi. Ramazan Ş’den iddiaya göre 745 bin lira alacağı bulunan Kader A. parasını alamayınca borçluya ait senet üzerinden avukatı aracılığıyla icra takibi başlattı. Hakkında icra takibi başlatılan Ramazan Ş. konuyla ilgili görüşmek için avukat Mücahit Kibar’ı telefonla arayıp üniversite kampüsündeki bir kafeye davet etti. Kafeye giden avukat Mücahit Kibar, kapıdan girdiği sırada 3 kişinin tekme tokatlı saldırısına uğradı. Yumruklu saldırı sonrası yere düşen avukatı tekmelemeyen saldırganlar, avukat Kibar’ı öldüresiye döverek olay yerinden kaçtı. 

Whatsapp Görsel 2024 07 31 Saat 18.48.56 88A6C51B

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kibar, ilk müdahalenin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kibar’ın uğradığı saldırının ardından sol baş parmağının kırıldığı, yüzünde ve kafasında darbelere bağlı zedelenmeler oluştuğu belirlendi. Tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilen avukat Kibar, aldığı darp raporuyla birlikte Efeler Polis Karakoluna giderek kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu.  Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili Ramazan Ş. ile birlikte 3 şüpheliyi göz altına aldı. Şüpheli Ramazan Ş. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı. 

Whatsapp Görsel 2024 07 31 Saat 18.49.00 40597Fe0
“PUSU KURUP SALDIRDILAR”

Yaşadığı olayın şokunu atlamayan avukat Mücahit Kibar’ın karakoldan kırık olan parmağı sargılı, yüzü ve kafası morluklar içerisinde dışarıya çıktı. Dehşet dolu anları anlatan avukat Kibar, müvekkilinin alacağını tahsil etmek istediği için menfur saldırının gerçekleştiğini söyledi: Kibar, olayı şöyle anlattı: “Saldırıyı yapanlardan bir tanesi, hakkında icra takibi yaptığımız alacaklı olduğumuz borçludur. Onunla birlikte ortağı olan bir hanımefendi de borçlumuz. Bu ikisinin organize planıyla tasarlanmış, tamamen şahsımı pusuya düşürmek suretiyle 4 kişi birlikte üstüme saldırdı. Mekana beni davet ettiler. Ben mekana girince direkt bana saldırdılar. Saldırmalarının nedeni benim icra takibi yapmam ve banka hesaplarına ve araç kayıtlarına haciz göndermiş olmam. Müvekkilimin alacağını tahsil etmek istemem.”

Aydın'daki feci kazada ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti Aydın'daki feci kazada ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti

Whatsapp Görsel 2024 07 31 Saat 18.49.00 Ad86Df09
“ALACAKLIYI DA TEHDİT ETTİLER”

İcra takibi sürecinin tamamen hukuka uygun şekilde yapıldığını kaydeden Kibar, “Konuşmak için beni bir mekana çağırdılar. Mekana girer girmez de bana saldırdılar. Kamera kayıtlarında 4 kişi oldukları görüldü. Parmağımda kırık var. Sonrasında yumruklamaya başladılar. Ben kendimi yere bırakıp kafamı korumaya çalıştım. Yerdeyken beni tekmelediler. Bir silah vardı ancak bu silah kullanılmadı. Bu menfur saldırı sonrası şikâyetçi oldum. Yaptığımız hiçbir usulsüz işlem yok. Tüm işlemler hukuka uygun. Karşı tarafı tahrik edici bir mesajım veya beyanım söz konusu değil. Sadece alacağımızı tahsil etme derdindeyim. Karşı taraf icra takibi ile alacağımızı alamayacağımızı ve icra takibini geri çekmemiz gerektiğini ifade ettiler. Önceden silahlı tehdit nedeniyle şikayetçi olmuştum. Bu olayın ardından müvekkilimi arayıp ‘avukatını dövdük sıra sende, yanına geliyoruz’ demişler” diye konuştu. 

Whatsapp Görsel 2024 07 31 Saat 18.48.58 D4Ca236E

Whatsapp Görsel 2024 07 31 Saat 18.48.58 0D579D3D

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE