Akaryakıta çifte indirim, tabela değişti: İşte yeni fiyatlar Akaryakıta çifte indirim, tabela değişti: İşte yeni fiyatlar

Ağustos ayında konkordato ilan eden ve Türkiye’de ev gereçleri sektöründe önemli bir yere sahip olan Buse Ev Gereçleri, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan kararla iflasını resmen duyurdu. Firma, yüksek enflasyon ve artan maliyetler karşısında giderlerini karşılayamadığı için konkordato talebinde bulunmuştu.

Buse Ev Gereçleri’nin Konkordato Süreci

Pas pas, vilada, süpürge ve faraş gibi temizlik malzemeleri üreten Buse Ev Gereçleri, özellikle ev hanımları tarafından en çok tercih edilen markalardan biriydi. Ancak ekonomik koşullar nedeniyle firma Ağustos ayında konkordato başvurusu yapmıştı.

Konkordatotakip.com’daki bilgilere göre, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2023/516 Esas numaralı kararıyla firmanın konkordato talebi kabul edilerek iflası onaylandı.

Mahkemenin Kararına Göre Öne Çıkan Maddeler

Mahkeme tarafından 16 Ekim 2024 tarihinde yapılan duruşma sonucunda alınan kararlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Buse Ev Gereçleri’nin konkordato talebinin kabul edilmesi ve iflasın kesinleşmesi.
  • Firmanın konkordatoya tabi borçlarının 30 Aralık 2024 tarihinden itibaren ödenmeye başlanması.
  • Konkordatonun bağlayıcı hale gelmesiyle birlikte geçici mühlet kararı öncesinde başlatılan hacizlerin düşmesi.
  • Konkordatonun yerine getirilmesini sağlamak ve gözetim tedbirlerini almak üzere Figen Mengi'nin kayyım olarak atanması.

İflas Süreci ve Sonuçlar

Buse Ev Gereçleri’nin konkordato süreci tamamlandıktan sonra, ilgili kararlar Ticaret Sicil Gazetesi ve Basın İlan Kurumu İlan Portalı aracılığıyla ilan edilecek. İlgili alacaklılar, tasdik kararının ilanından itibaren 10 gün içerisinde itiraz edebilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ