Soylu Moda Tekstil, yaşadığı mali darboğazı aşamayarak konkordato talep etti. İstanbul ve Diyarbakır'da bulunan iki büyük üretim tesisiyle faaliyet gösteren şirketin mali sıkıntıları nedeniyle, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuru yapıldı. Başvuruda, iki şirketin hacizlere karşı korunması talep edilerek konkordato sürecine girildi.

Konkordato Süreci Başladı

Mahkeme, Soylu Boya Apre AŞ ve Soylu Moda Tekstil Sanayi şirketleri ile şirket sahibi Bilen Soylu için 2 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu karar, 17 Ekim 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Araç sahipleri için kötü haber: Trafiğe çıkarken bir daha düşünecekler Araç sahipleri için kötü haber: Trafiğe çıkarken bir daha düşünecekler

Konkordato Komiser Heyeti Atandı

Şirketin faaliyetlerinin denetimi amacıyla, mahkeme tarafından üç kişilik konkordato komiseri atandı. Atanan komiserler arasında hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yüksel, bağımsız denetçi Adnan Ay ve finans uzmanı Figen Menfi bulunuyor.

Soylu Tekstil'in Üretim Kapasitesi ve İhracatı

Temeli 30 yıl önce atılan Soylu Tekstil, İstanbul ve Diyarbakır'daki toplamda 20.000 metrekare alan üzerine kurulu tesislerde üretim yapıyor. Şirket, özellikle Rusya'ya boyalı kumaş ihracatı gerçekleştirirken, Avrupa ülkelerine de hazır giyim ihracatı yapmaktadır. Toplamda 700 çalışanı bulunan şirket, birçok büyük marka için üretim yaparak hem iç pazarda hem de dünya pazarında önemli bir yere sahip.

Kaynak: HALK TV