Yasa kapsamında, 'Yolcular, havalimanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile birlikte teknik cihazlarla ve gerektiğinde el ile aranacak. Yolcu kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek'denildi.

BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU YASAYI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı' sözleri ile kendi sosyal medya hesabında paylaştığı bilgilendirme, 'Ulaşımın birçok modunda çağın ihtiyaçlarına uygun hizmetlerimize yönelik fayda sağlayacak, değer katacak, çözüm sunacak olan kanunumuzun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; bu yasaya katkı sunan AK Parti'mizin, Cumhur İttifakı ortağımız MHP'nin ve muhalefetin tüm milletvekillerine gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Havalimanlarinda Elle Aranma Donemi Resmen Basladi 484675 71F9Af0675D07E801231085A3D641690

GEREKTİĞİNDE YOLCULAR EL İLE KONTROL EDİLEREK ARANABİLECEK

Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun, Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu ve havacılık güvenliğine ilişkin hükmünde yapılması öngörülen düzenleme çerçevesinde, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesiyle sınırlı olmak üzere, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile birlikte teknik cihazlarla ve gerektiğinde el ile kontrol edilecek ve aranacak. Ancak teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda, bahse konu yolcu kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek. Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümleri saklı olacak.

Kredi kartı sahiplerine kötü haber: Bankalar mesaj yollamaya başladı Kredi kartı sahiplerine kötü haber: Bankalar mesaj yollamaya başladı

Havalimanlarinda Elle Aranma Donemi Resmen Basladi 484675 Bb104A9Beac8E71C4342E9A3A29A6384

Muhabir: AYLİN ESER