Köyün çevresini saran maden ocaklarına karşı farkındalık oluşturulması için, sanat ağırlıklı olarak köy meydanında düzenlenen etkinliğe Söke Belediyesi, Güzeltepe Muhtarlığı, Güzeltepe Derneği, Latmos Platformu, EKODOSD ve köydeki duyarlı vatandaşlar katıldı.

Guzeltepede Madenlere Karsi Farkindalik Yaratildi 503689 E183224A3062008B3C0A501853Dfb4E5

GÜZELTEPE'DE İLK ATEŞİ ELİF MEŞE YAKMIŞTI

Almanya’da Nürnberg’te yaşayan , sağlık hemşiresi olan, Tiyatro, Drama ve Sanat Derneği kurarak, Almanya’nın birçok yerinde sanat, oyunlar ve duyarlılık projeleri geliştiren Elif Meşe, atalarının yaşadığı Söke’ye bağlı Güzeltepe köyünü, topraklarını, bölgesinin zenginliklerini ve içinde yaşayan insanları unutmamış, bölgesinin doğal ve kültürel peyzajında geri dönülmez tahribatlar yaratan , çevresinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden, florasını, faunasını olumsuz etkileyen maden ocaklarına karşı köyünde bir mücadele başlatmıştı. Açılışı Güzeltepe muhtarı Musa Ölmez’le birlikte yapan Elif Meşe, bugüne kadar yaptıklarını anlatarak, mücadeleye bıkmadan devam edeceklerini belirtti.

Guzeltepede Madenlere Karsi Farkindalik Yaratildi 503689 C4031Ef14Ecbcd7D25E8Ae8Cce02Be0E

KAPSAMLI BİR PROGRAMLA FARKINDALIK YARATILMASI AMAÇLANDI

Konu hakkında konuşan Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, etkinliğe, Latmos (Beşparmak) Dağları’nda yer alan köylerin muhtarları ve vatandaşlar, kooperatif başkanları, komşu il ve ilçelerden gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığını belirterek, 'Çello sanatçısı Barış Güvenenler açılışta bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Yağız Pullukçu Latmos Dağları’nın insan yaşamı, doğal ve kültürel zenginlikleri ve yaban hayatı açısından önemine vurgu yaparak korunması için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Latmos Platformu’ndan hukukçu Mehmet Cilsal, Dr. Varol Aydın ve tüm köy muhtarlarını ve köylerde yaşayan vatandaşları, eşsiz güzellikteki bu coğrafyanın doğal ve kültürel kaynak değerlerinin içindeki insanlarla birlikte bütüncül olarak korunması için birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye çağırarak her türlü desteğiğin verileceği mesajları verildi. Sanatçı İsmail Atmali tarafından yapılan yağlıboya Latmos tabloları, Belediye Başkan Yardımcılarına ve konuşmacılara Elif Meşe tarafından takdim edildi. Yöre köylülerince açılan stantlarda bölgede üretilen ürünlerin satışı yapıldı' dedi.

Guzeltepede Madenlere Karsi Farkindalik Yaratildi 503689 7F90Ad25Ac2A3745D1C985B0Fd1Bbb56

Aydın'da sürücü adaylarının en büyük sorunu: Sürekli sınavdan kalıyorlar Aydın'da sürücü adaylarının en büyük sorunu: Sürekli sınavdan kalıyorlar

TOPLUMA ÇEVRE MESAJI VEREN EFEKÖY ENTEL KÖY'E KARŞI' FİLMİ KÖY MEYDANINDA İZLENDİ

Muğla Ulalı ünlü yönetmen ve senarist Yüksel Aksu’nun, metropolde yaşamanın yarattığı keşmekeşten kurtulup hep hayalini kurdukları doğayla baş başa bir yaşam sürmek isteyen bir grup ekolojistin, köy halkıyla aralarında meydana gelen olayları komedi tarzıyla sinemaya aktararak, topluma çevre mesajları veren “Efeköy Enteköy’e Karşı” filmi, köy meydanında gelen konuklarla birlikte izlendi. Yeni filminin çalışmaları için Adana’da bulunan Yüksel Aksu’ya, telekonferans yoluyla bağlanılarak film ve Beşparmak Dağları hakkında söyleşi yapıldı. Aksu; Beşparmak Dağları’nı çok iyi bildiğini, filminin sahnelerinin bir bölümünün burada çekildiğini, en kısa zamanda Güzeltepe köyünü ziyaret edeceğini, Osmanlı Dönemi’nde zeybeklerin mekanı olan Beşparmak Dağları’nda Çakırcalı Mehmet Efe, Yörük Ali Efe ve Gökçen Efe gibi bir dönemin ünlü efelerinden birinin hayat hikayesinin filmini bu coğrafyada çekmek istediğini söyledi.

Muhabir: AYLİN ESER