CHP’li Bülbül, “Yaşasın Cumhuriyet” CHP’li Bülbül, “Yaşasın Cumhuriyet”

2019 yerel seçimlerinde İncirliova Belediye Başkanlığı'nı kazanan Aytekin Kaya, görevi devraldığı İncirliova eski Belediye Başkanı Gürşat Kale döneminde yapılan jeotermal saha incelemesi ve kuyu açılması çalışması ile ilgili, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın izin vermesi ile başlatılan soruşturma kapsamında Kale ve dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Baki Aslantaş hakkında dava açıldı. Davada Kale ve Aslantaş, görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası aldı. Mahkeme kararına ilişkin hükmün açıklanması 5 yıl geriye bırakılırken, temyiz yolu ise açık bırakıldı.

SİYASİ BASKI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İncirliova Belediyesi eski Başkanı Gürşat Kale, “Yapılan hizmetler cezasız kalmaz. Adaletin önünde boynumuz kıldan ince. Konunun takipçisiyiz. Gerekli itirazımızı yapacağız. Bir üst mahkemenin, söz konusu mahkeme kararını durduracağına inanıyoruz. Aydın’da jeotermali vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ısıtma ve seracılıkta kullanmak istedik. Para kazanmaya hevesli partililer, işi farklı bir boyuta taşıdılar. Jeotermalden elektrik üretip, para kazanırız anlayışını yanlış buluyorum. Zaten bu jeotermal sahası ruhsatında öncelik sera ve ısıtmaydı. Biz de bu amaç için gayret gösterdik. Ruhsat sahibi AYTER Şirketi, özellikle siyasilerden oluşan yönetim kurulu üyelerinin baskısı ile burayı elektrik üretmek üzere ihale etti. Kentte yaygın olan jeotermalle bakış açısı nedeniyle jeotermal sahasına, şu ana kadar ÇED raporu alınamadı. Bu sebeple Kızılcaköy merkezli sahadan şimdiye kadar halka bir fayda sağlanamadı. İş yapmak isteyenlerin cezası oluyor, kaynağın kullanılmasını temin etmeye yönelik adım atması gerekenlerin, iş yapmaması ile ilgili ise herhangi bir ceza yok” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA İŞARET ETTİ

İncirliova’nın mevcut Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın, kendisi hakkında daha önce yaptığı açıklamalara da göndermede bulunan Kale, şunları kaydetti: “Bu konu siyaseten, zamanında bizim yerimize seçilen sayın başkanın, eline bir A4 kağıdı alıp, ‘Belediyeyi yemişler, içmişler, mahvetmişler’ dediği yerde mahkemenin bilirkişi raporunda, projenin hayata geçmesi durumunda ne kadar büyük kazanç edileceği yazıyor. Bunu, kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum.”

“AĞZIMIZIN PAYINI ALDIK”

Jeotermalin Aydın’da şehrin ısıtılmasının yanı sıra seracılık ve sebzelerin kurutulması noktasında kullanılmasını önemli bulduğunun altını çizen Kale, “Bu konuya ne siyasilerimiz, ne de kurumlarımız ilgi duymuyorlar. Biz de bu konuda bir dönem düşünen birisi olarak ağzımızın payını aldık. Aydın, maalesef yeni düşüncelere ve gelişmeye henüz yeteri kadar açık değil” ifadelerini kullandı.

Muhabir: EMRAH DİNÇER