Didim’de geleneksel hale getirilen ve her yıl Ağustos ayında düzenlenen Yalı Caddesindeki Altınkum Yazarlar Festivali standı belediye ekiplerince kaldırıldı. 20 yıldır devam eden ve yüzlerce gazeteci, yazar ile sanat insanının yanı sıra yerli yazarları ağırlayan Festivalin bu yıl gerçekleştirilmeyeceği iddiaları gündemde yerini aldı.

Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi29 Haziran Cumartesi 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi29 Haziran Cumartesi 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Gencay Yazarlar Festivali Iptal Edilmedi Yeri Degistirildi 481404 2450Bf5099E9Dd8911362Cb9E47Df1A3

Festival standının sökülmesinden sonra ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay süreci değerlendirdi. İlçeyle özdeşleşen festivalin bu yıl Yalı Caddesi yerine Didim Kent Meydanında yapılacağını kaydederek “Belediye olarak festivali iptal etmemiz söz konusu değil; sadece yeri değiştirildi. Kaldı ki belediye bu festivale sadece katkı sunuyor. Festivali ise Organizatör Hayri Kandemir gerçekleştiriyor. Her yıl Yalı caddesindeki bu festivale ilgili yoğun olduğundan o bölgede inanılmaz bir kalabalık oluşuyor. Güvenlik anlamda görsel anlamda sıkıntılarda yaşanıyordu. Bu sene güzel ve nezih bir ortamda festival Kent meydanında olacak. Biz yine belediye olarak katkımızı vereceğiz. Kitap ve sanat tutkunu olanlar yine bu festivale gelecek. Ayrıca gelecek yıl belediye olarak kitap tutkunları için gelecek yıl Kitap fuarı düzenleme noktasında çalışmalarımız var.” İfadelerine yer verdi.

Gencay Yazarlar Festivali Iptal Edilmedi Yeri Degistirildi 481404 823Ff2Bdf2E7B459805Aaeb3E778E6A0

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN