İstanbul'un Bahçeşehir semtinde, 1 Ekim 2023 tarihinde Banu Parlak'a ait güzellik merkezinin kurşunlanmasıyla ilgili açılan davada bugün önemli bir duruşma gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Adliyesi'nde görülen davada, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin ‘azmettirme’ suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, sanık Dilan Polat sanık Engin Polat ve Sezgin Polat dava için hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca şikayetini geri çeken Banu Parlak ve tarafların avukatları da katıldı.

M A H K E M~1

DİLAN POLAT FENALIK GEÇİRDİ

Duruşma başlamak üzereyken, Banu Parlak ve Dilan Polat duygularına hakim olamayarak ağlamaya başladılar. Dilan Polat, yere düşerek "Allah’ım, hiçbir suçum yok, Allah’ım ne olur kurtar" diye feryat etti. Fenalaşan Dilan Polat, duruşma salonundan çıkarıldı. Banu Parlak ise "Dilan, buradayım, bak" diyerek gözyaşları içinde ona seslendi.

DIĞER DOSYAYLA BIRLEŞTIRILME REDDEDİLDİ

"Mahkemede devam eden duruşmada hakim, İstanbul Adliyesi’ndeki örgüt dosyası ile birleştirme talebinin reddedildiğini ve dosyanın kendi mahkemesine geri gönderildiğini açıkladı. Banu Parlak, Dilan, Engin ve Sezgin Polat için katılma talebinden vazgeçtiğini ancak diğer sanıklar için katılma talebinde bulunduğunu belirtti.

M A H K E M~3

Alevler evleri teğet geçti Alevler evleri teğet geçti

Ayrıca dilekçe sunan Gültekin Alan, "Barış Boyun İstanbul ve Avrupa’da terörle mücadele görevi yapan birisidir. Daltonlar ve Barış Boyun benim emrimdedir. Banu Parlak’ın iş yerinin kurşunlanması talimatını ben verdim" dedi.

MAHKEME ARA KARARINI AÇIKLADI

Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın tahliye edilmesine karar verildi.

Kaynak: CUMHURİYET