Spor

Genç kadınların başarı hikâyesi

Abone Ol

ERKEK EGEMENLİĞİNE BAŞKALDIRDILAR

Kadınlara nazaran erkeklerin futbola daha çok ilgisinin olduğu yıllarda Aydın’da bir futbol kulübü çatısı altında toplanan genç kadın antrenörler, erkek egemenliğine de başkaldırıyor. Girişimci ruhları ile diğer kadınlara da ilham kaynağı olan Melisa Cansu Uzun ve ekibi, vatandaşların yoğun ilgisiyle de karşı karşıya kaldı.

KADIN ELİ GELECEĞİN YILDIZ FUTBOLCULARINI YETİŞTİRECEK

Kulüp Başkanı Melisa Cansu Uzun önderliğinde genç ve deneyimli 5 antrenör, futbolcu çocukların geleceği için gece gündüz çalışıyor. İş aşkı ile yatıp kalkan gençler, ortaya koydukları ekip ruhu ile Aydın spor camiasına da örnek oluyor. Çocukların hafta sonu can atarak gittiği kulüp için velilerin de memnuniyeti gözlerden kaçmıyor. Öte yandan; kulüp Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğretim gören 2 antrenör adayını da bünyesinde bulundurarak, Türk futboluna büyük bir hizmette bulunuyor.

AYDIN’DA BİR İLK

Aydın’ın da ilkleri başaran Başkan Melisa Cansu Uzun, kadınlara ilham kaynağı oldu. 27 yaşında atıldığı bu başarı hikayesi hakkında AYDIN SES Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Uzun, başkanından hocasına kadar kadınların eli değdiği bir kulüp olmanın gurunu yaşadığını söyledi. Kadınların olduğu her yerde çiçeklerin açtığının altını çizen Uzun, “Meslek hayatımın ilk yıllarında altyapıda antrenörlük yaparken kadınların bu alanda ne kadar çok yer alması gerektiğini anlamıştım. Çünkü kadınların olduğu her yerde çiçek açar, sevgi büyük ve iş aşkla yapılır. Hep bir şeylerin ilkini yapmaktan zevk aldım. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği yönetimine seçildiğimde de bir ilki başarmıştım” şeklinde konuştu.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Çıktıkları yola ticari yönden bakmadıklarını dile getiren Altyapı teknik sorumlusu Buket Pelin Uzun, sporcuların gelişiminin ön planda olduğunu ifade etti. Özel gereksinimli çocuklara da eğitim verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uzun, “Özel gereksinimli çocuklarımızı da aramıza alarak diğer çocuklarla ciddi bir etkileşim ortaya koyduk. Birçok özel birey çocuğumuza ciddi faydalar sağladı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede takım sporları kuruluyor. Futbolda da biz özel bireylerimizle diğer çocuklarımızla bir ekip oluşturarak bir takım ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz futbol olmak üzere, voleybol ve basketbolda da takımlar kurmayı düşünüyoruz. İlk hedefimizde 2024 yılı içerisinde bir takım kurarak bu sporcuları özel olimpiyatlara götürmek” ifadelerini kullandı.

ALIŞAGELMİŞLİĞİN DIŞINDA BİR KULÜP

Kulüp formalarının çocuklara hitap ettiğinin altını çizen Başkan Uzun, “Formalarımızın renkleri ve tasarımları bile alışa gelmişliğin dışında. Formalarımız tamamen çocukların duygularına hitap eden bir yapıda. Brother ve sister kelimelerinin ilk 3 harflerinin birleşiminden ortaya ‘BROSİS’ çıkardık. Ekip arkadaşlarımla uzun yıllardır beraber çalıştığım için kardeşliği simgelemek istedik. Aramızda da tek erkek Eren arkadaşımız olunca o yüzden BROSİS dedik. Kulübümüzün renkleri ise mavi, beyaz ve lacivertten oluşuyor. Mavinin anlamı bizim için derinliği, sadakati ve güveni simgeliyor. Beyaz da saflık, duruluk, temizlik anlamına geliyor. Son olarak lacivert ise tamamen bizi simgeliyor yani otorite ve disiplin” dedi.