Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ekmek satışlarına yönelik yeni düzenlemeler getirildi. Özellikle fırınlarda taze olarak satılan ekmeklere yönelik bu düzenleme, fırıncılar tarafından tepkiyle karşılandı. Daha önce Türkiye'de uygulanmış ve bir süre sonra kaldırılmış olan etiket zorunluluğu, tekrar yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.

TSE'nin yeni düzenlemesine göre, süpermarketlerde satılan ambalajlı ekmekler hariç, fırınlarda satışa sunulan ekmekler için etiket zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme ile fırınlarda satılan her ekmeğin üzerinde, üretim yapan fırının adı, ekmeğin üretildiği yer ve tarih gibi bilgilerin yer alması gerekecek.

Başkan Çerçioğlu, merhum Başbakan Menderes’i andı Başkan Çerçioğlu, merhum Başbakan Menderes’i andı

"Kimseye ekmek satamayız" diyen fırıncıların tepkisi

Bu uygulamaya ilk tepki fırıncılardan geldi. ATV Haber’e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, düzenlemenin sıcak satışları olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Sıcak ekmek satışı varken, soğuk ekmeği kimse tercih etmez. Müşteri, sıcak ve taze ekmek almak ister. Akşamdan kalan ekmeği sabah satmamız mümkün değil. Sıcak çıkan ekmeği bekletmek de satışlarımızı olumsuz etkiler. Bu şartlar altında kimse ekmek almaz" ifadelerini kullandı.

Kısa süre içinde Türkiye genelinde zorunlu hale gelecek olan bu etiket uygulaması, fırıncılar arasında tartışmalara yol açarken, düzenlemenin ne gibi sonuçlar doğuracağı merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ