ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Aşçılık bölümü 1. Sınıf öğrencileri arasında daha önce üniversite okumasına rağmen, aşçı olma hayalini içinde barındıran farklı meslek gruplarına sahip öğrencileri barındırıyor. ADÜ Didim MYO’nun kuruluşunda bu yana yer alan aşçılık bölümü açıldığı günden bu yana yüzlerce öğrenci mezun ederken, ayrıca değişik meslek grupları icra etmesine rağmen aşçı olmak isteyenleri de ağırlıyor.
"YENİLİĞE AÇIK MESLEK"
Bu kapsamda Aşçılık bölümünde Avukat, Psikolog, Polis memur, kamu görevlisi, ev hanımı ve öğretmen emeklisi olmak üzere farklı yaşlardan öğrenciler, genç öğrencilerle birlikte okul bünyesinde eğitim alıyor.
Mesleği avukatlık olan ve aynı zamanda Aşçılık bölümü öğrencisi Hüseyin Güneşli ise Aşçılık mesleğine olan ilgi ve merakında dolayı bu bölümü seçtiğini kaydederek “Öğrencilik zamanında Hukuk fakültesine bitirdim ve avukat oldum. Bir yandan mesleğimi yaparken diğer yandan da merak duygusuyla aşçılık bölümünü okumaya karar verdim. Didim’de çok güzel bir ortamda bu mesleğin inceliklerini öğreniyoruz. Genç arkadaşlarımızla ve hocalarımızla güzel bir ortamımız var. Aşçılık bölümünde okumak güzel; çünkü yeni tatlar ve bilgiler ediniyoruz.” dedi.
Didim’de Psikolog olarak çalışan Aytaç Komşucu ise aşçılık bölümü meraktan ve yeni bilgiler öğrenmek hevesiyle kaydolduğunu ifade ederek “Bu bölümde aşçılık mesleğinin yanı sıra farklı ülkelerin ve bölgelerin yemeklerini, sunumlarını ve hazırlanışlarını öğreniyoruz. Zaman zaman renkli ve güzel anlar yaşıyoruz. Didim’de bize sunulan ortamda çok güzel ve gayet memnunuz.” dedi.
"İLGİ HER YIL ARTIYOR"
ADÜ Didim MYO öğrencileri Aşçılık bölümü Öğr. Gör. Yaren Berktaş önderliğinde aşçılık bölümünde farklı meslek gruplarına öğrencilerin olduğunu belirten Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Nimet Çavuş okullarının sektöre ara eleman yetiştirme anlamında iyi bir konumda olduğunu ifade etti. Çavuş okul olarak sadece Aşçılık değil, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri alanlarında eğitim verdiğini kaydederek “Bu anlamda okulumuz tercih noktasında ilgi çok yüksek; özellikle aşçılık bölümüne ilgi çok fazla; farklı meslek gruplarından da öğrencilerimiz oluyor. Bu da bize zenginlik katıyor. Bu bölüme olan ilgi her geçen yıl artıyor. Bu ilgi de bizleri memnun ediyor. Aşçılık bölümünden mezun olan öğrencilerimizde eğer bu işi yapmak isterlerse de ellerinde yeni bir meslek almış oluyor.” ifadelerini kullandı.