Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik dalgalanmalar, ülke genelinde kira fiyatlarının hızla yükselmesine yol açtı.

Yüzde 25’lik kira zammı sınırının temmuz ayında kaldırılmasıyla birlikte, kira ücretleri de adeta ok gibi fırladı.

Söz konusu durum, ev sahipleri ile kiracılar arasında meydana gelen gerilim ve anlaşmazlıkların sayısının da artmasına sebebiyet verdi.

Özellikle konutlarını belirli meslek gruplarına kiralamaktan kaçınan ev sahipleri, yaşanan sorunları yeni bir boyuta taşıdı.

Aydın Valisi Canbolat'tan Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığına ziyaret Aydın Valisi Canbolat'tan Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığına ziyaret

Ekran Görüntüsü 2024 10 07 220445

AVUKATLARA EV YOK

Son dönemde emlak uzmanları, ev sahiplerinin avukatlara kiralama yapmaktan çekindiğini ifade ediyor.

Uzmanlara göre, atılacak adımları ve hukuki haklarını iyi bilmeleri, avukatlara karşı duyulan çekincenin başlıca nedeni olarak görülüyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 07 220455

EV SAHİPLERİNİN GÖZDESİ ÖĞRENCİLER

Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren ise ev sahiplerinin en çok rağbet gösterdiği kiracı profilini açıkladı.Tren, “Ev sahiplerinin en çok kiraya vermek istediği grup, öğrenciler. 2-3 sene kalıp evi boşaltacak olan kiracılar. Çok daha kazançlı bir grup olarak görülüyorlar. Genellikle öğrenciler toplu şekilde yaşadıkları için, konut sahipleri daha yüksek kira ücretleri talep etme fırsatına erişiyor" diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 07 220436

Kaynak: HABER MERKEZİ