Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi’nde (KUAKMER) Aydın Tabipler Odası ile ortaklaşa düzenlenen ve Ercan Kesal’ın konuşmacı olarak katıldığı, ‘Edebiyat Üzerine Bir Konuşma’ başlıklı imza ve söyleşi etkinliğine, kalabalık bir davetli topluluğu katılım gösterdi. İnteraktif şekilde devam eden program sonunda, Kesal, kitaplarını davetliler için imzaladı.

Sinema Sanatcisi Ve Yazar Ercan Kesal Kusadasinda Sevenleriyle Bulustu 471062 277B0Cab4D5288342Edcec71Bc254E51

EDEBİYAT SAYESİNDE CEHENNEMİMDEN KURTULDUM

Davetlilere ve organizasyonu düzenleyen isimlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ercan Kesal, ‘Sinemaya girişime edebiyat vesile oldu. Edebiyat sayesinde çocukluğu boyunca yalnızlık ve sevgisizlik hisseden, bu dünyada ne yapacağını bilemeyen o kişiden kopararak bambaşka biri haline geldim. Edebiyat sayesinde bu cehennemden çıktım. Daha çocuk yaşlardayken, öğretmenimiz bizleri kütüphaneye götürdüğü zaman cenette düştüm zannederdim. Bu dünyanın dışında başka bir dünya var düşüncemi de dört elle sarıldığım kitaplar sayesinde keşfettim. Kitaplar sizlere dünyanın ötesi tanıma fırsatı sunuyor. Bu o kadar inanılmaz bir duygu ki. Bunu farkettikten sonra okumaktan da asla vazgeçmedim.

SİNEMAYA EDEBİYATÇI OLARAK GİRDİM

Yeterince okuyan herkes yazar. Taşacak kadar okuyorsa artık yazmanın zamanı gelmiş demektir. Yazarken, benim tarzım diyeceğim bir tarzım varsa bu sade, süssüz, açık ve biraz da şiire yaslanan biçimdedir diyebilirim. Müzikalitesi, kesip biçmesi yapılmış olan, kurgulu yazılardır benim yazılarım. Kolayca, rahatça yazılır gibi gözükse de aslında hiç kolay yazılmamışlardır. Yazmaya ve okumaya devam ediyorum. Ben, edebiyat eserlerinin okunduktan sonra bizde bıraktığı duygunun esas alınarak yeni ve özgün bir metnin yazılması gerektiğine inanıyorum. Sinemaya edebiyatçı olarak girdim. Ben bu noktada edebiyata çok şey borçluyum. Bu perspektiften bakarsak ta, iyi bir senarist, çok iyi ve sağlam  bir edebiyatçı olmak zorundadır diyebilirim’ dedi.

Sinema Sanatcisi Ve Yazar Ercan Kesal Kusadasinda Sevenleriyle Bulustu 471062 C4Ad02128B36Ac1B771D0Ab568D540E2

ERCAN KESAL KİMDİR?

1959 Avanos(Nevşehir) doğumlu olan Ercan Kesal, 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Halen,1997 yılında kurduğu Özel Okmeydanı Hastanesi’nin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. Nuri Bilge Ceylan’ın “Uzak” filmindeki oyunculukla başlayan sinema serüveni, aynı yönetmenin ‘Üç Maymun’ ve ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmlerinde senarist ve oyuncu, ‘Vavien’ ‘Derin’(kısa), ‘Saç’, ‘Küf’, ‘Yozgat Blues’, ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’, ‘Hükümet Kadın (1-2)’, ‘Ben O Değilim’, ‘Yol Kenarı’, “Paranın Kokusu’, ‘Bulantı’, ‘Kelebekler’, ‘Görülmüştür’ gibi filmlerde oyuncu olarak devam etti. Oyuncu ve senarist olarak ulusal ve uluslararası bir çok festivalde ödüller aldı. Kesal’ın Peri Gazozu, Bozkırda Bir Gece Yarısı, Evvel Zaman, Aslında, Cin Aynası, Nasipse Adayız, Kendi Işığında Yanan Adam, Velhasıl, Cebimdeki Ekmek Kırıntıları ve Hekimlik Sanatları adını taşıyan kitapları da bulunmaktadır. Kesal, Sinema ve tiyatro oyuncusu Nazan Kesal’la evli ve Poyraz’ın babasıdır.

Muhabir: AYLİN ESER