Emekli maaşlarının açlık sınırının altında bulunan asgari ücrettin aşağısında kalması, bazı yerel yönetimleri harekete geçirdi. Bir ilde belediye meclisi, kentte yaşayan emeklilerden su faturası ve toplu taşıma ücreti alınmaması yönünde karara imza attı.

Schengen Vizesi İçin Yeni Uygulama: Vizeniz Olsa Bile Girişte Engellenebilirsiniz Schengen Vizesi İçin Yeni Uygulama: Vizeniz Olsa Bile Girişte Engellenebilirsiniz

Ekran Görüntüsü 2024 08 11 121343-2

Belediye meclisinin oy birliği ile onayladığı yeni düzenleme, hayat pahalılığı karşısında ezilen emeklilere destek olmayı hedefliyor. Son dönemde etkisin iyice hissettiren mali yükler, özellikle hükümetin yaptığı zamların yetersiz kalmasıyla emekliler üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya başlamıştı.

EMEKLİLERE YENİ DESTEK

Karabük Belediyesi, enerji ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişlerin meydana getirdiği mali baskıyı düşürmek hedefiyle emekli vatandaşlara yönelik bir destek paketini açıkladı. Artık kentte yaşayan emekliler, su faturası ve toplu taşıma ücretlerinden muaf olacak.

Ekran Görüntüsü 2024 08 19 215508-1

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilere yönelik destek paketini mart ayında açıklayarak önemli bir müjde vermişti.

Ekran Görüntüsü 2024 08 19 215529-1

"EMEKLİLERİMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK ÖNCELİĞİMİZ"

Çetinkaya, “Emeklilerimizin hayat standartlarını artırmak ve onlara her zaman destek olmak önceliğimiz. Aldığımız karar, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için atılan önemli bir adımdır” ifadelerini kullanmıştı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 11 121331-2

Kaynak: HABER MERKEZİ