Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından başlatılan ve emekli vatandaşların yararlandığı ‘Emekli Kart’ projesi, emekli vatandaşların yüzünü güldürürken, ekonomilerine de büyük oranda katkı sağladı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve memnuniyetin ardından tüm Halk Ege Et marketlerinde, et reyonunda uygulanan yüzde 20 indirimin kapsamı değiştirilerek aynı indirim süt ürünlerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

ET ÜRÜNLERİNDEN SONRA BİR İNDİRİM DE SÜT ÜRÜNLERİNE GELDİ
Özellikle son bir kaç ayda gelen faiş zamlar sonucunda emekli vatandaşların belini iyice büken fiyatlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından hafifletildi. Halk Ege Et reyonlarında uygulanan yüzde 20 indirim kapsamı bu noktada genişletilerek, 26 Mart itibariyle ‘Anne-Çocuk Kart’ uygulamasında olduğu gibi süt ve süt ürünleri reyonlarında da geçerli olmaya başladı. Geçim sıkıntısını en fazla yaşayan emekli vatandaşları sevindiren proje kapsamında açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, ‘Emekli vatandaşlarımız büyük geçim sıkıntısı yaşıyor. Onların hayatına her alanda dokunmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Emekli vatandaşlar, halihazırda, vatandaşlara piyasaya göre daha uygun fiyatlar sunan Halk Ege Et marketlerinde kendilerine uygulanan ilave indirimle birlikte, piyasanın yaklaşık yarı fiyatına alışveriş yapabiliyorlar. Emekli vatandaşlar, kendilerine nefes aldıran projenin alanının genişlemesiyle tıpkı “Anne-Çocuk Kart” ile uygulandığı gibi süt ve süt ürünleri reyonlarında da yüzde 20 indirimden faydalanabilecek” dedi.

KUŞADASI’NDA DAVUTLAR VE GÜZELÇAMLI’DA YAŞAYAN EMEKLİLERİN DE YÜZÜ GÜLDÜ
Projenin uygulanmaya başlaması ile Ege Et Marketleri’ne giderek, ‘Emekli Kart’larını alan ve indirimlerden yararlanmaya başlayan, Kuşadası’na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı’da yaşayan emekli vatandaşların da proje sayesinde yüzleri güldü. Davutlar’da yaşayan 75 yaşındaki emekli vatandaş Ahmet Yılmaz, projenin cebini büyük oranda rahatlattığını anlatarak, ‘Bizler emekli insanlarız. Her şey o kadar pahalandı ki neyden kesinti yapıp neleri alacağımıza artık karar veremiyoruz. Proje sayesinde etimizi özellikle de Ramazan ayında hesaplı bir şekilde alıp evimize götürebiliyoruz. Uygulama için çok teşekkür ediyorum’ dedi. Et ürünlerinden sonra süt ürünlerinde de indirim başladığını duyan 69 yaşındaki Yaşar Akın ise, ‘Emekli Kartımızı kolay bir şekilde tedarik ettik. Etimizi ve sütümüzü piyasanın çok altı fiyatlardan alabiliyoruz. Emeklinin cebine giren meblağ belli ve bu proje ile emeklinin kesesi büyük oranda rahatladı. Teşekkür ediyorum’ diye konuştu.





