Aydın’ın Didim ilçesinde çalışmalarını sürdüren CHP İlçe Başkanı Aşkın Atlı, emekli maaşına zam üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi. Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Atlı, şu ifadeleri kullandı: “Hükümetin ekonomik politikaları gün geçtikçe halkı batağa sürüklemektedir. Halkın her kesiminden yükselen sese rağmen AKP tarafından açıklanan emekli maaş zammı beklentinin çok altında kalmış adeta ‘Dağ Fare Doğurmuştur!’

“Dünya Didim’i Seviyor” festivali sona erdi “Dünya Didim’i Seviyor” festivali sona erdi

En düşük emekli maaşının 12.500 Lira olarak açıklanması hükümetin sokaktan ve ülke gerçeklerinden uzak ve ütopik TÜİK rakamlarına bağlı kalmakta ısrarcı olduğunun somut bir göstergesidir. Mevcut koşullarda asgari ücret dahi insanca yaşam koşullarını asgari düzeyde sağlayamazken, emekli maaşı açıklaması tam bir fiyaskodur!”

Chpli Atli Emekli Maasi Halkin Olum Fermanidir 487598 9181De314Bd24C8F5B0D7Edda5330B3D

“HÜKÜMET, HALKIN GERÇEKLERİNDEN BİHABER”

CHP’li Atlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlçemiz Didim 81 ilden yurttaşımıza ev sahipliği yapan ve sosyoekonomik gözlem yelpazesi geniş bir ilçedir. Hükümetin halkın gerçeklerinden bihaber ekonomi politikaları gün geçtikçe başta emeklilerimiz olmak üzere halkımıza nefes aldırmaz hale gelmiştir. Emekçiler, esnaflar, sanatkârlar, turizmciler geçim çıkmazında yarını öngöremeden ilerlemeye çalışıyor. Bizde ne acıdır ki ilçemizde ekonomik koşullardan kaynaklanan göç hareketliliğini ve kepenk indiren esnaflarımızı, gün geçtikçe daha da maliyetli hale gelen temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan insanlarımızı görüyor hep birlikte etkileniyoruz.”

“YOKSULLUK VE SEFALET SİSTEMİNE SON VERECEĞİZ”

İlçe Başkanı Atlı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Hükümetin ‘benmerkezci’ anlayıştan uzaklaşarak, ülke kaynaklarını halktan yana halkın refahı için kullanması gerekmektedir. Emekli maaşı açıklaması bir kez daha göstermiştir ki, bozuk düzende sağlam çark olmaz! Sarayın gündemi ile halkın gündemi birbirinden çok uzak. İnsanlarımız barınma, eğitim, sağlık ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Bu ekonomik koşullarda açıklanan emekli maaşı ve asgari ücret rakamı, halkın ölüm fermanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaletten ve kalınmadan uzak bu anlayışın halkımıza dayattığı yoksulluk ve sefaleti asla kabul etmiyoruz. Halkın olanın halka verildiği, alınteri ve emeğin yüceldiği, insanca yaşamın hayal olmadığı günleri hep birlikte göreceğiz. Partimizin tüm kademeleri ile birlikte çalışarak yapılacak ilk genel seçimlerde partimizi iktidar yapacağız. Bu yoksulluk ve sefalet sistemine son vereceğiz.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ