Yeni sistemle yüksek elektrik tüketimi yapan haneler elektriği gerçek maliyetinden ödeyecek, düşük gelirli aboneler ise devlet desteğinden yararlanmaya devam edecek. Düzenlemenin yaklaşık %15’lik abone grubunu kapsayacağı ve bu kesimde faturaların %60’a kadar artabileceği tahmin ediliyor.
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mahir Ulutaş, “Devlet destek veriyor söylemi gerçeği yansıtmıyor. 3.000 kWh sınırı yıl sonunda açıklanarak vatandaşa önlem alma şansı bırakılmıyor,” dedi.
TESPAM Başkanı Oğuzhan Akyener ise düzenlemeyi “enerji verimliliğini artıran ve sübvansiyon yükünü dengeleyen” bir adım olarak değerlendirdi.
Akyener’e göre, elektrikli araç sahiplerinin yüksek tüketimi bu değişiklikte etkili oldu. “3.000 kWh sınırı, ucuz tarifeyi suiistimal eden tüketimi önlemeye yönelik,” ifadelerini kullandı.





