Enflasyon artışıyla birlikte hayat pahalılığı artarken, üst üste gelen zamlar da sıkıntıyı derinleştiriyor. Son olarak elektrik fiyatlarına bugünden itibaren yüzde 38 oranında bir zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, mesken aboneleri için elektrik perakende satış fiyatlarına yüzde 38, tarımsal faaliyetler aboneleri için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörünün düşük kademesi için yüzde 38, yüksek kademesi için ise yüzde 20 oranında zam uygulandığı belirtildi.

Yeni tarifeler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi ve bu artış elektrikli araç sahipleri için de şarj maliyetlerini önemli ölçüde artırdı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz itibarıyla elektrik tarifelerine yüzde 38 zam yapıldı. Bu zamlar sonucunda, evlerde kullanılan her 100 kWh elektriğin maliyeti 207.23 TL'ye yükseldiği belirtildi.

Tum Arac Sahiplerini Ilgilendiriyor Bugun Itibariyle Zam Geldi 483129 B755Be4A0461Aea7147C74F8Cdffe76E

MALİYETİ BİN TL'YE YAKLAŞTI

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre, yeni elektrik tarifeleriyle birlikte zamlar elektrikli araçları da vuracak. Türkiye'de kullanımı sürekli olarak artan elektrikli araçlar, söz konusu zamdan etkilenecek.

En düşük memur maaşı belli oldu En düşük memur maaşı belli oldu

Elektrik zammıyla birlikte, 88.5 kWh kapasiteli bir elektrikli otomobilin aylık şarj maliyetinin 823 TL'ye çıktığı belirtiliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılı sonunda ülkede trafiğe kayıtlı elektrikli araç sayısında büyük bir artış yaşandı. TÜİK'in açıklamasına göre, bir önceki yıla göre elektrikli araç sayısı yaklaşık olarak %570 artarak 80,043 adede ulaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ