EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Selçuk Belediyesi Ana Okulu öğretmen ve öğrencilerin katıldığı eğitimde, Selçuk bölgesindeki sulak alanlar, deniz ve karada yaşayan nadir türler, kumul bitkileri ve kuşlar tanıtılarak, çevre kirliliğinin olumsuz etkileriyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Ekodosd Cevre Egitimlerini Selcuka Tasidi 513271 Fda4055705264Db5219C3A778F251Eec

'İNSAN KAYNAKLI TEHDİTLERİN DOĞAYA VERDİĞİ ZARARLAR ANLATILDI'

Eğitim sunumunu Başkan Sürücü'nün yaptığı programda, çocuklara, doğal ve kültürel kaynak değerleri açısından zengin bir coğrafyada yaşadıkları anlatılarak, bu zenginliklerin insan kaynaklı olarak karşılaştıkları tehditlere dikkat çekildi. Denize atılan bir plastik torbanın, çevreye atılan plastik bir ipin nelere yol açtığı görseller üzerinden anlatıldı. Doğada yaşayan canlıların birbirleri arasındaki ilişki ve etkileşimlere dikkat çekilen programda, insanlar tarafından meydana gelen çevre kirliliğinin bu canlıları nasıl etkilediği, korunmaları için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi. Programda ayrıca, çocukların geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kuş yuvaları incelendi.

Ekodosd Cevre Egitimlerini Selcuka Tasidi 513271 4C8Fb0Fddb39Bc5E495563D373E3E33D

'ÇEVRE SORUNLARININ AZALMASI İÇİN EĞİTİMİN KÜÇÜK YAŞLARDA VERİLMESİ GEREKLİ'

Günümüzde giderek artan çevre sorunlarını azaltmanın, çabuk gelişen ve hızla öğrenen küçük yaştaki çocukların eğitilmesine bağlı olduğunu anlatan Sürücü,'Çocukların çevre eğitimi almalarının yanında ebeveynleriyle birlikte doğal yaşam alanlarına gitmesi çok önemlidir. Onların türleri tanıması, sulak alanları görmesi, canlıların birbiriyle arasındaki etkileşimi anlaması ve doğanın neden korunması gerektiği konusunda deneyim kazanmalarını sağlayacaktır' dedi.

Aydın'da terör propagandası yapan 5 şüpheli yakalandı Aydın'da terör propagandası yapan 5 şüpheli yakalandı

Ekodosd Cevre Egitimlerini Selcuka Tasidi 513271 Cf7D22C7D866A65391B32F74B6Fe0Fd1

Muhabir: AYLİN ESER