Merkezlere göre daha zor koşullarda yaşayan dezavantajlı bölgelerdeki eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen toplantıya, Eğitim-İş Aydın Şubesi'nin yönetim kurulu üyeleri, temsilcilik başkanları, yöneticiler, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri, rapor halinde yetkililere sunulmak üzere hazırlandı.

Çerçioğlu, hünerlerini sergiledi Çerçioğlu, hünerlerini sergiledi

"KARPUZLU GÖZDEN VE GÖNÜLDEN UZAK"

Toplantıda konuşan Karpuzlu Eğitim-İş Temsilci Başkanı Özlem Kıyar, okulların pek çok sorunla birlikte açıldığını belirterek şunları söyledi: “Karpuzlu, Aydın’ın ilçelerinden biri ve maalesef ‘gözden uzak olan, gönülden de uzak olur’ tanımına en uygun yerlerden biri. Plansız, programsız, hazırlıksız bir şekilde okulların açılması; temizliğin, güvenliğin ve hijyen malzemelerinin yoksullukla mücadele eden velilerin üzerine yıkılması, kabul edilemez. Eğitimde tasarruf yaparak başarı elde edilemez. Dezavantajlı bölgelerde olmanın getirdiği zorluklar zaten fazlasıyla ağır. Yetkilileri görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Egitim Is Karpuzluda Toplandi 511455 6B49B1012698Cc83C103Be2Af181Fcc7

"SORUNLARIN İÇİNDEYİZ, ÇÖZÜMÜN MERKEZİNDEYİZ"

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir ise sendika olarak 17 ilçede halkla iç içe olduklarını vurgulayarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) sahaya inmeye davet etti. Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “İlçe ilçe, köy köy, okul okul, sınıf sınıf eğitimin sorunlarıyla iç içeyiz. Masa başında, gerçekleri yansıtmayan raporlarla sorunlar çözülemez. Her şey yolunda gibi gösterilen asılsız beyanlar çözüm getirmez. MEB yetkililerini halkın arasına, okullara ve öğretmen odalarına bekliyoruz. Sorunlar halının altına süpürülerek çözülemeyecek kadar büyük.” Özdemir ayrıca, laik, bilimsel ve demokratik karma eğitimin önemine dikkat çekerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinden vazgeçilerek ülkenin geleceğinin inşa edilemeyeceğini ifade etti. Cumhuriyet’in ilkeleri ve kurucularının değersizleştirilmesiyle barış, huzur ve kardeşliğin sağlanamayacağını belirtti.

"BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR"

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadarki başarısızlıklarının tesadüf olmadığını söyleyen Özdemir, “Plansızlık, liyakatsizlik, beceriksizlik ve yandaşlık nedeniyle eğitimin daha fazla heba edilmemesi gerekir. Geleceğimiz olan eğitim sistemi için acilen hatalardan ders çıkarılmalıdır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ