Eğitim İş Didim temsilciliğinin yeni yerinin açılışı yapıldı. Yeni mahalle 833 sokaktaki açılışa Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Eğitim İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı ve ilçe yöneticileri, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile Eğitim iş üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Eğitim İş Didim temsilcisi Ekrem Göçmen, açılışa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “O kadar kalabalığız ki, o kadar mutluyuz ki bu sayısı olarak karşılığı ölçülemez bu kalabalığın. Bu nitelikli kalabalık... Gerçekten çok kalabalık; bizim bir sloganımız vardı. Beş yılda beş yüz bin üye ve yetkili sendika ama Türkiye'de böyle bir acayip bir dönem yaşandı. Hedeflerimize ulaşamadık ama şimdi hedefine ulaşacak tek sendika ve konfederasyon eğitim iş buna hızla gidiyor. Son göstergesi bir yılda 100 bine yapıp 150 bine taşıyan bir eğitim işi var. Eğitim için seçkin ve Atatürk'ün öğretmenleri var burada. Hepinize saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz. Teşekkür ederim.” dedi.

Egitim Is Didim Temsilciligi Acildi 510531 73B246A5B6A10191B27A5F6E6Bfea04D

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDA OLANLARIN YANINDAYIZ”

Eğitim İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir ise Eğitim İş’in Aydın’da kurulum sürecine değinerek, Aydın’da 4 katlı bir binaların olduğunu ve herkese açık olduğunu kaydederek, “Biz burayı açarken de burayı eğitim iş olarak, eğitim işin tabelasını görüyoruz. Ama buraya gelenler bizi niye mutlu ediyor? Evet, ben bundan sonra gideceğim bir yer var. Dilimin, dinimin, etnik kimliğimi sorulmayacağım. Cumhuriyetin kuruluş değerlerini korkmadan savunacağım. Benim içimi rahat tutacak güvende olduğum bir yer diye geliyorlar. Evet bu yeri biz onlar için yaptık. Bunu birlikte başaracağız. “dedi.

Didim'in çevreci muhtardan örnek hareket Didim'in çevreci muhtardan örnek hareket

Egitim Is Didim Temsilciligi Acildi 510531 F2A6894A618041858B8A83Bb166015D2

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ise açılışta olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek “Başöğretmen Atatürk’ün yolunda giden onun değerlerini savunan Eğitim iş’te olmaktan mutluluk duyuyorum. O’nun izinde gelecek nesiller yetiştiren Öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bize düşen her konuda yanınızdayız.” diye konuştu.

Egitim Is Didim Temsilciligi Acildi 510531 Ce77Ac1D50Bb7Ac45E4Ad1F328A0A885

“BİR EĞİTİMCİLER FİKİR İŞÇİSİYİZ”

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise Cumhuriyeti ilelebet var edebilmenin tek yolu cumhuriyetçileri yetiştirmekten geçtiğini ifade ederek “Biz de bu ülkeye bu sözü veriyoruz. Cumhuriyetçileri yetiştirme, cumhuriyet dersi eksik olanların cumhuriyet dersini tamamlamaya, Cumhuriyet'le derdi olanlara karşı da Cumhuriyet cephesinde birlikte mücadele, birlikte söz veriyoruz. O nedenle bu birliktelikler çok önemli. Bir arada olmaya daha fazla ihtiyacımız var. Bakın yüz yılı aşkın bir cumhuriyetten bahsediyoruz. Biz eğitimcileri şöyle tarif ediyoruz. Biz eğitimciler fikir işçisiz. Bizim silahımız fikirlerimiz. Biz fikirlerimize kaldık. Ve biliyoruz ki bu ülkede bir yıl içerisinde iki yüz seksen dokuz kadın öldüyse bakın bu sayı içler acısı. Eğer bu ülkede kız çocukların eğitim hakkı tartışmaya açıldıysa eğer bu ülkede artık insanlar hukuka, adalete güvenmez hale geldiyse, eşitlik ilkesi yerle verim edildiyse, devletin okullarında bile zenginle yoksulun sınıfları ayrıştırıl hale geldiyse, bugün okulların temizlik işi velinin öğretmenin öğrencinin sırtını yüklenir hale geldiyse, bugün eğitimin her adımı paralı hale gelmiş ve artık o cumhuriyetin her bir çocuğunun kulağına fısıldadığı anasına bakmaksızın, babasına bakmaksızın, kimliğine bakmaksızın eğitim aracılığıyla bu ülkede her şey olabilirsin umudunun tüketildiği bir tabloda bize düşen tek bir görev. O da cumhuriyetçilerin birlikte mücadelesidir. Çünkü yapılan tüm saldırılar aslında cumhuriyeti tasfiye etmiyor. Bakıyorsunuz ki bir ortağı anayasayı tartışmıyor. Bakıyorsunuz ki milliyetin bakanı olarak Atatürk'ü tarikat ve cemaatlere kürsüden teşekkür ediyor. Bakıyorsunuz ki meclise girmiş ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Atatürk'ü tartışmaya açıyor. Bakıyorsunuz ki bu ülkedeki insanların her geçen gün yoksullaşmasından kendine bir zenginlik çıkartıyor. Cumhuriyet'i tasfiye etmek isteyenlere karşı ilelebet Cumhuriyet diyenlerin mevziisi omuz omuza bir arada birbirine güvenle güçlü bir şekilde kurulmak zorunda. Ve biz inanıyoruz ki haramilerin saltanatı yıkılacak.” ifadelerine yer vererek yeni temsilciliğin hayırlı olmasını istedi. Konuşmaların ardından müzik dinletisi sunuldu; ardından açılış kurdelası kesildi.
 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN