Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, sendika temsilcilerinin katılımı ile yetkili sendika belirleme çalışmaları yapıldı. Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında Eğitim Bir-Sen'in 3 bin 912, Eğitim İş'in 3 bin 618, Türk Eğitim Sen'in 3 bin 545 ve Eğitim Sen'in bin 427 üyesi olduğu belirlendi. Geride kalan bir yılda, söz konusu sendikaların tamamı üye sayısını arttı. Eğitim Bir-Sen, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilde yetkili sendika olmayı başardı. İkincilik ise Türk Eğitim-Sen’den Eğitim-İş’e geçti. Eğitim Bir-Sen ise 294 üye ile Eğitim-İş’in önünde yer aldı.
En fazla yeni üye yapan sendika 353 ile Eğitim-İş olurken, Eğitim-İş’i 191 ile Eğitim Bir-Sen, 71 ile Türk Eğitim-Sen ve 44 ile Eğitim-Sen takip etti. 17 ilçe arasında Bozdoğan, Buharkent, Çine, Germencik, Karacasu, Karpuzlu, Nazilli ve Sultanhisar’da Eğitim Bir-Sen, İncirliova, Koçarlı, Kuşadası, Kuyucak ve Söke’de Eğitim-İş, Efeler, Köşk ve Yenipazar’da Türk Eğitim-Sen, Didim’de de Eğitim-Sen yetkili sendika oldu. Buharkent’te Eğitim-İş ve Eğitim Bir-Sen’in 52’şer üyesi bulunurken, üyelerin eşit olması nedeniyle yapılan kura çekimi sonucunda yetkiyi Eğitim Bir-Sen aldı. Öte yandan geçen yıl Türk Eğitim-Sen’de olan Çine ve Yenipazar’da yetki, bu yıl Eğitim Bir-Sen’e geçti.
TEŞEKKÜR ETTİ
Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Fatih Taşpınar, ilde yine yeniden yetkili sendika olduklarını belirterek, “Aydın'da yetkide 11’inci yıl. Sendikamıza emek ve gönül veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.
Taşpınar, Eğitim Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu sözlerine ekledi.
Eğitim Bir-Sen’den Aydın’da yetki ambargosu
Aydın'da 3 bin 912 üyesi bulunan Eğitim Bir-Sen, yine yetkili sendika olmayı başardı. İlde 11 yıldır yetkiliyi elinde bulunduran Eğitim Bir-Sen’de Aydın Şube Başkanı Fatih Taşpınar, sendikaya emek ve gönül veren tüm üyelerine teşekkür etti.
Muhabir: EMRAH DİNÇER
Yorumlar
Trend Haberler
1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi belli oldu! Banka banka güncel kazanç tablosu
200 bin kilometreyi aşsa da pes etmiyorlar: İşte en sağlam 5 dizel motor
1 milyon TL’nin aylık getirisi değişti: Banka banka yeni mevduat faizleri
Karacasu'da 2 yaşındaki bebek sulama göletine düştü: Ekiplerden 2 saatlik hayat mücadelesi
Karacasu’ya iniş yapan iki helikopter merak konusu oldu: Vatandaşlar maç izler gibi izledi
Nazilli'de ortalık savaş alanına döndü; 2 ağır yaralı
Aydın'da mirasçılar aranıyor! Başvuru olmazsa miras devlete kalacak
500 bin TL’nin 32 günlük getirisi belli oldu: Banka banka mevduat kazancı
Aydın'da veliler ayaklandı: Duruma tepki gösterdiler
Karacasu'da feci kaza: 1 ölü ,2 yaralı
Resmi İlanlar





