Efeler Belediye Meclisi, bu ayki olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in katılmadığı toplantıyı, Meclis 1. Başkan Vekili Rıza Yörüyen yönetti. Toplantıda bir araya gelen Yörüyen ve meclis üyeleri, ilk olarak ek bütçeyi ele aldı. Efeler Belediyesi’nin 1 milyar 765 milyon 952 bin liralık bütçesine, gelir ve giderin birbirine denk olarak hazırlanan 590 milyon 401 liralık ek bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Efelere 590 Milyonluk Ek Butce Dikkat Ceken Alkollu Alan Karari 492949 58Daf9Eec9671E52277A8085A09Aeacc

ADÜ’den öğrencilere çorba ikramı ADÜ’den öğrencilere çorba ikramı

TAŞINMAZ SATIŞI


Daha sonra gündeme, mülkiyeti Efeler Belediyesi’ne ait olan Osman Yozgatlı, Cumhuriyet, Çiftlikköy, Kemer ve Baltaköy mahallelerinde yer alan toplam 55 adet taşınmazın satışı geldi. Satış kararı da CHP, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ‘evet’ oyları ile karara bağlandı.

20 MİLYON LİRALIK SERMAYE SATIŞI


Efeler Belediyesi’ne bağlı anonim şirketi Zeybek’in 40 milyon lira olan sermayesinin nakdi olarak 20 milyon lira artırılarak 60 milyon liraya çıkarılmasına karar verilmesinin ardından toplantıda, içkili alan bölgesi görüşüldü.

Efelere 590 Milyonluk Ek Butce Dikkat Ceken Alkollu Alan Karari 492949 454Fce352A322C322B331F7Ea3De19Ae (1)

MHP VE AK PARTİ, İÇKİLİ ALANA KARŞI ÇIKTI


İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce emniyet ve asayiş açısından sakıncalı olduğu bildirilen yerlerin içkili alan bölgesinden oy çokluğu ile çıkarılmamasına karar verildi. Oylamada MHP ve AK Parti’li meclis üyeleri hayır, CHP’li meclis üyeleri de evet oyu kullandı. Alınan kararla Hasanefendi-Ramazanpaşa Mahallesi Münir Özkul Sokak No:18-28 (dâhil) ve No:17-29 (dâhil) arası, yine aynı mahalledeki 1906 Sokak No:5-11 (dâhil) arası, Zeybek Mahallesi Zeybek 5.Cadde No:1-5 (dâhil) arası ve yine Zeybek Mahallesi 2668 (Işıklı Mücavir) Sokak No:4-8 (dâhil) arası, içkili alan bölgesinden çıkarılmadı. İçkili alan bölgesi oylamasına geçilmeden önce açıklama yapan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Uysal, Hasanefendi’nin Aydın’ın en eski mahallelerinden birisi olduğunu, söz konusu mahallenin iki sokağında yeterince alkollü mekanın bulunduğunu söyledi.
Alkollü alan bölgesinden çıkarılması istenen yerlerin, mahallenin içine doğru gittiğini dile getiren Uysal, şunları kaydetti:
“Bundan 5 sene önce o iki sokakta sadece üç tane mekan varken, bugün onlarca içkili mekan kurulmuş. Maalesef asayiş, uyuşturucu ve çıkan olaylar anlamında maalesef kriminal bir bölge haline gelmiştir. Meclisimizin oylama yaparken şu na dikkat etmesini istiyoruz; bu Aydın’ın geleceği ile ilgili. Bugün Hasanefendi Mahallesi Muhtarı ve burada yaşayan vatandaşlar bu durumdan muzdarip. Bir sonraki adım alkollü alan, daha da mahallenin içine kayacak. Valilik ve emniyet, ‘Bu bölgeyi burada keselim’ diyor.” Uysal, illaki alkollü alan belirlenecekse vatandaşların rahatsız olmadığı başka bir yerin değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER