Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, vektörlerle mücadele kapsamında ilçenin dört bir yanında yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle sivrisinek, karasinek ve diğer zararlı vektörlerle etkili mücadele yürüten ekipler, yaz aylarıyla birlikte karasinek yoğunluğunun arttığı kırsal alanlarda da önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Efelerde Ilaclama Calismalari Hizla Suruyor D40F7Df8B1C439161F497Bc544Bcd92A

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince, karasinek yoğunluğunun olduğu hayvancılık yapılan bölgelerde, karasinek popülasyonunu kontrol altında tutmak amacıyla ’karasinek ipi’ uygulaması başlatıldı. Bu uygulama sayesinde, özellikle hayvanların bulunduğu alanlarda karasineklerin etkili bir şekilde kontrol edilmesi hedefleniyor. Yapışkan özelliği olan ve karasineklerin tuzaklanmasını sağlayan ip sistemleri, çevreye zarar vermeden ve hayvanların sağlığına olumsuz etki yapmadan kullanılıyor.

Ilaçlama 1280

Halk oyunları tutkunları Aydın’da buluştu Halk oyunları tutkunları Aydın’da buluştu

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu nedenle vektör mücadelesini sürdürürken, çevreye duyarlı yöntemlerle karasinek gibi zararlıları kontrol altına almak için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız ve titizlikle sürdürüyor” dedi.

Efelerde Ilaclama Calismalari Hizla Suruyor 18Df833C8D6D26F1C86Ab6728F936470

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI